Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

'S izdvajanjem ZET-a iz Holdinga ne smijemo napraviti krive korake'

ZET tramvaji
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
08.04.2014.
u 10:12

Zastupnici u Skupštini u četvrtak glasuju i o prijedlogu da ZET postane trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću. Šef Odbora za financije Dragan Kovačević upozorava da s izdvajanjem treba biti oprezan

Gradski zastupnici u četvrtak će na sjednici Skupštine, kako smo već pisalo, vijećati i o prijedlogu Zagrebačkoga holdinga, a koji je tvrtka proslijedila gradonačelniku Milanu Bandiću, da se pokrene postupak statusne promjene u podružnici Holdinga ZET-u.

To znači da bi ZET, prihvate li prijedlog zastupnici, trebao poslovati kao trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću.

No, predsjednik skupštinskog Odbora za financije Dragan Kovačević, kako piše portal Zagrebancija, apelira na odgovornost.

- Pozivam na oprez upravu Holdinga jer je puno lakše bilo stvoriti podružnice, nego se sada vraćati u društva s ograničenom odgovornošću. Puno pitanja treba kvalitetno i stručno razmotriti - poručuje Kovačević, govoreći o najavi prema kojoj bi ZET trebao biti učinkovitiji, odgovornost uprave ZET-a za poslovanje veća, a kontrola troškova bolja.

Član uprave Holdinga Zdenko Milas na to je istaknuo kako će "sigurno doći do izdvajanja i drugih podružnica unutar Holdinga."

- Sa ZET-om započinjemo dubinsko snimanje jer ne smijemo napraviti krive korake - kaže Milas.

>>Uštede i u ZET-u, spremaju se otkazi, vozači se ne trebaju brinuti

Komentara 1

SN
Snasasasalasa
16:50 08.04.2014.

Holding je vec od smoga pocetka bio slijepo crijevo. Izvlacila se lova, preplacivali direktori. Lose poslovalo. A danas je gorje nego ikada .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije