Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema zaraze

S bijesnom mačkom u kontaktu bilo šest skvotera iz klaonice

maca baca,spašavanje mačke,domaća mačka (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
01.10.2012.
u 12:00

Preko infotelefona došla je dojava o bijesnoj mački koja pripada skvoterima u klaonici koji bi se trebali cijepiti

Mačka koja je prije deset dana uginula u automobilu djelatnika skloništa za životinje Dumovec bila je zaražena bjesnoćom. Naime, životinju su djelatnici azila iz Stare klaonice u Heinzelovoj ulici pokušali prevesti u svoje prostore, no na putu do njih mačka je uginula.

Nadzor nad objektom

Životinja je odmah prevezena u zgradu Veterinarskog instituta gdje je i potvrđeno da je zaražena bjesnoćom, a nakon toga je krenuo i nadzor nad cijelim objektom u Heinzelovoj.

– Djelatnici Dumovca primili su poziv preko infotelefona. Tražila je da dođu po mačku, a na kraju nije ostavila svoje prave podatke. No evidentno se radi o skvoterima koji tamo žive već duže vrijeme. Na kraju smo ipak uspjeli doznati o kome je točno riječ, a gospođa je pozvana na cijepljenje i na poziv se odazvala – objasnila je veterinarska inspektorica Emilija Vojić.

Kako je dodala, u potencijalnom kontaktu s bijesnom mačkom bilo je još šest osoba koje su također pozvane da se prijave u antirabičnu ambulantu, kako bi ih se ispitalo i pregledalo zbog opasnosti od zaraze.

– O njima ovisi hoće li se odazvati našem pozivu. Ne možemo ih natjerati na to. Iako se zaraza prenosi preko krvi ili ujeda, uvijek postoji potencijalna opasnost da se zarazite a da ne primijetite. Svatko normalan došao bi na pregled – dodala je Vojić. Dežurni inspektor obavio je i nadzor nad cijelim objektom Stare klaonice, a osim četiri psa, čiji su vlasnici, pretpostavlja se, skvoteri, nije pronađena ni jedna mačka.

– Naš inspektor koji je s policijom boravio na toj lokaciji nekoliko sati nije zatekao više mačaka. Evidentirana su samo četiri psa koja su prije cijepljena i koja sada moraju biti pod nadzorom vlasnika. Oni u slučaju promjene njihova ponašanja to moraju prijaviti – kazala je inspektorica.

Također, za nekoliko dana inspektorat bi trebao pronaći i izvor zaraze, a pretpostavlja se da je bijesna mačka došla iz naselja Kozari bok.

Nije bila u Dumovcu

Mačka iz Heinzelove ulice nije bila u kontaktu sa životinjama iz Dumovca, kako se to prije nagađalo, a potvrdila je to ravnateljica Dumovca.

– Životinja je uginula u automobilu i nije došla u kontakt s drugim životinjama smještenim u azil. Tako ne postoji nikakva opasnost od zaraze – kazala je ravnateljica azila Davorka Maljković.

>>Napad krvoločnog psa: Na plaži u Zadru ugrizao dječaka za glavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije