Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zabava

Ruska verzija room escapea hit je u gradu

16.02.2018.
u 21:43

Angažirani i naši glumci koji igrače vode kroz cijelu igru.

U Zagreb je stigla hit-igra iz Moskve! U Morpheusu, ruskoj verziji room escapea, scenarij s najviše još četiri prijatelja savladavate korištenjem taktilnih, mirisnih i slušnih osjetila, gledanja – nema.

Djelo ruskih vojnih psihologa svojevrsno je interaktivno kazalište jer ćete u savladavanju scenarija komunicirati s likovima koje tumače glumci. Bijeg iz bolnice sa za čovječanstvo spasonosnim lijekom činite pokrivenih očiju pri čemu sve ono što vam se sugerira od voditelja igre i glumaca vizualizirate u svojoj glavi. I može se, stvar funkcionira, pa čak i nakon sporijeg početka ovog autora, sat vremena prošlo je u zaista originalnoj zabavi.

Sa suosnivačima Morpheusa Petrom Kopilovom i Aleksandrom Knjazevom razmijenili smo nekoliko pitanja i odgovora. Morpheus u Rusiji radi dvije godine, kažu oni, igru su smislili dok je prijatelj ležao u bolnici nakon prometne nesreće. Tako su ga zabavljali. Poslije im se pridružio psiholog. Od 2016. do danas prodali su franšize u 18 gradova Rusije. Priroda je igre takva da od igrača izvuče zanimljive reakcije.

– U Moskvi je bilo i mokrenja! Tijekom igre skupljate predmete pa ih možete i pojesti, bilo je slučajeva da je netko jeo nešto što inače ne voli. Ljudi se znaju histerično smijati – kažu autori igre. U Zagrebu je voditeljica Morpheusa njihova zemljakinja, a hrvatska snaha Maria Grigoryan. U kratko su vrijeme stanovnici metropole prihvatili igru zahvaljujući i odličnim glumcima

. – Vrhunski su! Imali smo testiranja glumaca, nakon jednog kruga smo slali snimke u Moskvu pa su Rusi bili oduševljeni talentom našim glumaca iako su još mladi – kaže Maria.

I ovdje se različito reagira na igru.

– Bila je ekipa doktora koje smo stavili u teške moralne situacije, ali uspješno su sve prošli. No Ivan Pernar izašao je nakon samo 15 minuta, rekao je da mu je sve previše realno. Zato je Franka Batelić scenarij uspjela proći zaista lako – kaže Maria Grigoryan.

Uskoro slijedi scenarij s tajnim agentom 007 Jamesom Bondom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije