Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Rugvica dobiva novi vrtić vrijedan 12 milijuna kuna

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak dodao je kako je ovo drugi vrtić koji se gradi u relativno kratkom vremenu.
02. srpnja 2020. u 16:16 1 komentara 1037 prikaza
Gradi se dječji vrtić Rugvica
Foto: Privatna arhiva
Pogledajte galeriju 1/2

Počinju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u rugvici. Projekt izgradnje vrtića vrijedan je 12.160.492,61 kn te se sufinancira s 85 posto u iznosu od 7.440.000,00 kn bespovratnim sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Radovi na izgradnji će trajati 10-tak mjeseci, te će se dobivanjem novog objekta povećati kapacitet prihvata djece u predškolsko obrazovanje u Rugvici. 

Rekonstrukcija Počela dogradnja OŠ Ksaver Šandor Gjalski dobiva novu dvoranu i četiri učionice

Općina Rugvica prijavila se na natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zgrade javne namjene - dječjeg vrtića na Okunšćaku.

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Sretno dijete pomaže školarcima iz centra Zagreba

- Kako bi se mladim osobama u procesu planiranja obitelji omogućili što bolji uvjeti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano radi na donošenju mjera usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima i usklađivanja radnog vremena s potrebama roditelja, što je samo dio snažne obiteljske politike kojom izgrađujemo dobre temelje između poslovnog i obiteljskog života - istaknula je u svom obraćanju ministrica Vesna Bedeković koja je pristustvovala polaganju kamena temeljca, dodavši  da se gradi i obnavljamo više od 500 vrtića diljem Hrvatske, a jedan od prioriteta naše Vlade u idućem mandatu je dodatno osigurati kvalitetan odgoj i obrazovanje od najranije dobi te povećanje obuhvata djece u vrtićima od navršene četvrte godine do polaska u osnovnu školu. 

Presladak je Umjesto policajca, na cesti 'radi' pas: Čeka djecu iz vrtića kako bi im osigurao siguran prijelaz preko ceste

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak istaknuo je kako se danas polaže kamen temeljac za jedan od osam vrtića koji se grade ili rekonstruiraju iz Programa ruralnog razvoja u Zagrebačkoj županiji.

- Ovaj novi objekt riješiti će problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj naše djece u vrtiće. Činjenica o nedovoljnom broju mjesta dokazuje kako je Rugvica dobro mjesto za život. Ukidanjem prireza i svim infrastrukturnim projektima koje provodimo radimo na poboljšanju naše Općine, a poglavito ćemo nastaviti s ulaganjima u djecu i mlade kako bi privukli još više mladih i novih stanovnika u naš kraj -  istaknuo je Čičak te dodao kako je ovo drugi vrtić koji se gradi u relativno kratkom vremenu te se nada da će se briga i rad lokalne samouprave odraziti na svakodnevni zadovoljni život naših građana i u budućnosti. Projektom je planirano stvaranje 17 novih radnih mjesta što je od iznimnog značaja za općinu.

 

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Avatar Cringer
    Cringer:

    A gdje je kanalizacija za Oborovo,Prevlaku i Preseku? il samo tamo di žive izbjeglice iz bosne? Može prijava za diskriminaciju?