Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeli radovi

Rugvica dobiva novi vrtić vrijedan 12 milijuna kuna

Gradi se dječji vrtić Rugvica
Foto: Privatna arhiva
1/2
02.07.2020.
u 16:16

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak dodao je kako je ovo drugi vrtić koji se gradi u relativno kratkom vremenu.

Počinju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u rugvici. Projekt izgradnje vrtića vrijedan je 12.160.492,61 kn te se sufinancira s 85 posto u iznosu od 7.440.000,00 kn bespovratnim sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Radovi na izgradnji će trajati 10-tak mjeseci, te će se dobivanjem novog objekta povećati kapacitet prihvata djece u predškolsko obrazovanje u Rugvici. 

Općina Rugvica prijavila se na natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zgrade javne namjene - dječjeg vrtića na Okunšćaku.

- Kako bi se mladim osobama u procesu planiranja obitelji omogućili što bolji uvjeti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano radi na donošenju mjera usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima i usklađivanja radnog vremena s potrebama roditelja, što je samo dio snažne obiteljske politike kojom izgrađujemo dobre temelje između poslovnog i obiteljskog života - istaknula je u svom obraćanju ministrica Vesna Bedeković koja je pristustvovala polaganju kamena temeljca, dodavši  da se gradi i obnavljamo više od 500 vrtića diljem Hrvatske, a jedan od prioriteta naše Vlade u idućem mandatu je dodatno osigurati kvalitetan odgoj i obrazovanje od najranije dobi te povećanje obuhvata djece u vrtićima od navršene četvrte godine do polaska u osnovnu školu. 

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak istaknuo je kako se danas polaže kamen temeljac za jedan od osam vrtića koji se grade ili rekonstruiraju iz Programa ruralnog razvoja u Zagrebačkoj županiji.

- Ovaj novi objekt riješiti će problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj naše djece u vrtiće. Činjenica o nedovoljnom broju mjesta dokazuje kako je Rugvica dobro mjesto za život. Ukidanjem prireza i svim infrastrukturnim projektima koje provodimo radimo na poboljšanju naše Općine, a poglavito ćemo nastaviti s ulaganjima u djecu i mlade kako bi privukli još više mladih i novih stanovnika u naš kraj -  istaknuo je Čičak te dodao kako je ovo drugi vrtić koji se gradi u relativno kratkom vremenu te se nada da će se briga i rad lokalne samouprave odraziti na svakodnevni zadovoljni život naših građana i u budućnosti. Projektom je planirano stvaranje 17 novih radnih mjesta što je od iznimnog značaja za općinu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:37 26.08.2020.

A gdje je kanalizacija za Oborovo,Prevlaku i Preseku? il samo tamo di žive izbjeglice iz bosne? Može prijava za diskriminaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije