Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

OŠ Ksaver Šandor Gjalski dobiva novu dvoranu i četiri učionice

Na samome krovu dvorane predviđeno je, pak, vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov.
30. lipnja 2020. u 16:25 14 komentara 583 prikaza
Rekonstrukcija
Foto: Grad Zagreb

Nakon nepunih 59 godina od izgradnje, kreće rekonstrukcija i nadogradnja Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog. Cijela će se škola, naime, proširiti za još jednu građevinu, koja će se sastojati od  četiri učionice, kabineta nastavnika, zbornice, knjižnice i čitaonice, dvodijelne sportske dvorane s propisanim pratećim prostorima te brojnim drugim sadržajima. Na samome krovu dvorane predviđeno je, pak, vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov. Sve to koštat će gotovo 83 milijuna kuna. A gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac čime je označio početak radova. 

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Sretno dijete pomaže školarcima iz centra Zagreba

 

- Ovo je škola na najljepšem mjestu u Gradu Zagrebu. Po završetku radova najsretniji će biti učenici i nastavnici, ali i njihovi roditelji i svi stanovnici ove Gradske četvrti koji će dobiti ambijentalno jedinstven objekt - poručio je gradonačelnik Bandić, a da je riječ o zahtjevnom projektu govori činjenica da veliki dio školskog okoliša pripada povijesnoj urbanoj cjelini koja je temeljem odluke Ministarstva kulture u Zagrebu upisana u Registar kulturnih dobara RH. 
 

Zagreb: Ravnateljica Centra za vanjsko vrednovanje obratila se medijima uoči državne mature DRŽAVNA MATURA Visoka podudarnost: Za više od 15 učenika jedne škole bit će poništeni eseji
 

Ravnatelj Mario Keča opisao je današnji dan kao prijelaz iz stare u novu eru, kako za Školu tako i za stanovnike Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak koji će sada dobiti dugo očekivanu sportsku dvoranu. 

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • PetarRok:

    Svako proširenje i obnova škole su za pohvalu. Dugo je najavljivana i drago nam je da napokon kreće, bez obzira na brojne obnove škola stradalih u potresu.

  • JadrankaTuk:

    Bravo!!!!! Kad bi se bar u Hrvatskoj radilo kao u Zagrebu, ali nažalost nemaju svi Bandica koji radi svaki dan i brine o našim najmlađima.

  • Ivona24:

    Mozemo bit presretni sa takvim gradonacelnikom, koji brine o svemu.