Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Roditelji zabrinuti zbog priča o crnom kombiju i pedofilu u Novom Zagrebu

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da su sve dojave provjerili, ali da nijedna priča još uvijek nije utemeljena i utvrđena
05. travnja 2014. u 11:47 15 komentara 16753 prikaza
Morena Bajcer
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama zabrinuti roditelji upozoravaju sve na dodatni oprez djece jer se, tvrde, ponovno pojavio misteriozni crni kombi u kojem su trojica muškaraca koji vrebaju djecu i mame ih, navodno, papigom kako bi ih oteli. Osim toga, u Novom je Zagrebu prije mjesec dana primijećen proćelavi muškarac koji oko škola i vrtića djeci pokazuje spolovilo. Zabrinuta majka Morena Bajcer odmah je obavijestila policiju i ravnatelja škole.

– Pokrenula sam Facebook stranicu “Utrine OPREZ” kako bi što više roditelja doznalo za ovo i upozorilo svoju djecu – kazala je Bajcer, dok je ravnatelj OŠ Mladost u Utrini Mladen Konjević istaknuo da je policija sve provjerila i u civilu dežurala u kvartu. Plavi telefon, Hrabri telefon, Udruga roditelja Korak po korak te Ured pravobraniteljice za djecu za ove slučajeve, kažu, nisu čuli niti im se itko od roditelja i djece obratio za pomoć ili savjet. Iz Policijske uprave zagrebačke, naime, tvrde da su sve dojave provjerili, ali da nijedna priča još nije utemeljena.

– Molimo djecu da ne prilaze strancima ili kombijima i da o svemu sumnjivom obavijeste roditelje, a roditelje pozivamo da sve prijave nama – poručuju iz PUZ-a.

>> Makedonija: Tko siluje dijete mora na kemijsku kastraciju

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?