Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u regiji

Makedonija: Tko siluje dijete mora na kemijsku kastraciju

pedofilija ilustracija (1)
Foto: Robert Anic/24sata
05.02.2014.
u 21:00

U regiji je Makedonija prva uvela tu kaznu iako se u Srbiji o tome raspravljalo zbog slučaja silovane i ubijene djevojčice

Pedofili će izbjegavati Makedoniju gdje ih čeka kemijska kastracija. Makedonski je parlament uveo takvu mjeru za pedofile koji djelo ponove, a onima koji su prvi put uhvaćeni daje se mogućnost izbora, ako žele na slobodu prije isteka zatvorske kazne, bit će podvrgnuti kemijskoj kastraciji.

Zapravo nije riječ o kastraciji, nego o tretmanu preparatima koji smanjuju libido na šest mjeseci pa se moraju ponavljati. U regiji je Makedonija prva uvela tu kaznu iako se u Srbiji o tome raspravljalo, Demokršćanska stranka predlagala je kemijsku kastraciju kad je zakon lani mijenjan zbog slučaja sedmogodišnje Marije koja silovana i ubijena. Postupak je sporan u očima aktivista za ljudska prava ako se provodi bez pristanka počinitelja.

Vijeće Europe traži pristanak počinitelja, tako je u Njemačkoj, a primjenjuje se već u Poljskoj, Rusiji, Južnoj Koreji, gdje je pedofil lani tome podvrgnut. Moldavci su bili zgroženi slučajevima napada koje su počinili Amerikanci i turisti iz zapadne Europe pa je Moldavija, odredište i za takvu vrstu turizma, uvela obaveznu kemijsku kastraciju pedofila koji dobivaju antiandrogene supstancije koje mogu izazvati rast grudi.

>>Kastracija ne smanjuje agresivnost silovatelja

Komentara 10

DP
Dule Pacov
10:08 06.02.2014.

kakva vajda ustrojiti ga pa ga pustiti van??? u srbiji je kazna od 35 do 40 god, a jos nisam cuo da je pedofil izdrzao ziv na mardelju, kamoli docekao slobodu, jer u zatvoru zive i rade momci koji imaju decu, zene, sestre, majke... samo ce ga masakrirati na krugu bez reakcije straze...

Avatar deziderij
deziderij
21:03 05.02.2014.

Svaka čast na ovakvome zakonu. To bi trebali uvesti u cijelome svijetu pa bi takvi slučajevi bili prava rijetkost a takve bih i fizički kastrirao.

LI
Lisabon
07:31 07.02.2014.

Bravo Makedonci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije