Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENCIJA NASILJA

Roditelji predlažu povoljniji noćni taksi za tinejdžere

11.11.2008.
u 22:16

Biserka Topčić, 56-godišnja odgajateljica u vrtiću, majka troje djece, od kojih je najmlađa 18-godišnja kći, te trostruka baka predlaže da se za mlade uvedu tzv. tinejdžerski taksiji. Njima bi se za sniženu cijenu noću prevozili mladi na povratku s noćnih izlazaka.

– Zbog nasilja u gradu strah me puštati kćer da se vraća sama kući. Obično netko dođe po nju, a u slučaju da nitko ne može, mora se vratiti do ponoći – priča zabrinuta Biserka kojoj nije normalno da mala djeca budu na ulici nakon što padne mrak.

– Krivi su roditelji. Djeca od 10, 12, 14 godina nemaju što raditi na cesti kad padne noć – kaže te dodaje da roditelji moraju znati s kime su i gdje su im djeca kad su vani.

O uvođenju jeftinijih cijena taksija za tinejdžere prije dvije godine razmišljalo se i u udruženju taksista. O kampanji je brinula marketinška tvrtka Park Avenia. Projekt nije zaživio zbog manjka novca budući da se taksistima zbog velikih nameta za dvadesetak kuna ne isplati voziti s jednog dijela grada na drugi.

– Cijena taksi usluga u međuvremenu je pojeftinila. Tinejdžeri su se snašli i traže monovolumen u koji stane šest osoba, pa su troškovi znatno manji. Roditelji su zadovoljni jer im taksi djecu dovede do kućnih vrata – kaže Dean Radinović iz Park Avenije. Spreman je razgovarati s roditeljima o taksiju za mlade jer ga zanimaju njihovi prijedlozi i jesu li prilagodljivi trenutačnim uvjetima poslovanja.

Jeftiniji taksi za mlade oduševio je gradskog pročelnika za zdravstvo Zvonimira Šostara. Siguran prijevoz do kuće spriječio bi mlade od zadržavanja na ulici. – Razgovarat ću s kolegama i stručnjacima o tome, a treba ispitati i kakva su iskustva u inozemstvu jer povoljniji taksi za mlade ondje sigurno postoji – rekao je Šostar. U njegovu uredu radi se na prijedlogu dopune Obiteljskog zakona čime bi se novčano kaznili roditelji koji zanemaruju djecu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije