Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loš obrok?

Roditelji krive školsku pizzu, a iz škole kažu – to je viroza

trovanje
Photos.com/Ilustracija
31.10.2011.
u 08:00

– Sin je bio u katastrofalnom stanju. Nije mogao ni hodati – rekao je roditelj jednog učenika

Dvadesetak učenika Osnovne škole Klinča Selo nakon nastave u petak potražili su liječničku pomoć zbog trovanja, tvrde roditelji osnovnoškolaca koji su nas obavijestili o slučaju. Neki su učenici nakon hitne pomoći hospitalizirani i u bolnici zadržani tijekom vikenda.

– Sin je doista bio u katastrofalnom stanju. Nije mogao ni hodati i potpuno je dehidrirao. Sada je bolje, ali još su ga zadržali na liječenju – ispričao je jedan od roditelja čiji je sin i jučer bio na infuziji.

Učenici, kažu, sumnjaju da su povraćanje i mučnina rezultat školskog obroka kada im je za užinu ponuđena pizza.

– Čula sam za cijeli slučaj. Petero djece primljeno je u kliniku Fran Mihaljević, a ne znam koliko ih se javilo u ambulantu. Sumnjam da je to od užine jer je u jutarnjoj smjeni sve bilo u redu, a u popodnevnoj je i prije užine nedostajalo dosta učenika. Bojimo se da to ipak nije neka viroza – zaključila je pak ravnateljica škole Dragica Mraković. Više detalja o trovanju u školi nisu otkrili ni iz Zavoda za javno zdravstvo.

– Ne znamo koliko je točno slučajeva. Nazovite sutradan pa će vam valjda reći. To je možda i viroza – tek su kratko poručili.

Ključne riječi

Komentara 1

YG
yggy27
12:21 02.11.2011.

I moja djeca idu u tu školu. U subotu/nedjelju su isto bili koma, samo povraćanje, nismo išli doktoru. Da li je viroza ili ne, neznam. Ali čujem kako se tete u kuhinji odnose prema posuđu, npr. dijete ne dobije žlicu, ode tražiti žlicu a ova uzme iz korištenog tanjura koji je netko maloprije ostavio i samo isplahne pod mlazom vode i to je to. Pa čudo da se onda i češće ne dešava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije