Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ribolovac: Jasno mi je dala do znanja da joj nisam poželjno društvo

Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu gdje postiže cijene iznad 10 tisuća dolara.
12. prosinca 2019. u 19:12 3 komentara 4174 prikaza
divlja mačka
Foto: VGdanas/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

Nema šanse da je serval došao iz Slovenije do Turopolja, bilo je prvo što nam je rekla osoba koja je dobar poznavatelj afričkih mačaka. Objašnjava kako je riječ o teritorijalnoj životinji koja se ne udaljava od svog obitavališta. Također, nema mjesta panici da bi afrička mačka mogla napasti i ozlijediti nekog – mirne je naravi, nije agresivna, te se udalji kad vidi nepoznatu osobu.

divlja mačka Mic, mic Stručnjaci o divljoj mački iz turopoljske šume: 'Ovo je poprilično ugojen primjerak'

- Ne napada ni u podsaharskoj Africi gdje je njezino prirodno obitavalište, kako bi tek u ovom okolišu, stranom za svoju vrstu– naglašava naš sugovornik te dodaje kako žive u Savanama, prirodno tlo im je suha trava, a hrane se zečevima, žabama, vjevericama, krticama i sličnim malim glodavcima. Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu gdje postiže cijene iznad 10 tisuća dolara. 

Video servala koji kruži medijima snimio je dvadesetosmogodišnji ribolovac Andrej Šejić te nam je ispričao svoje iskustvo.

- Vraćajući se iz ribolova u popodnevnim satima u Turopoljskom lugu, primijetio sam jedno krzneno klupko. Približavajući se, vidio sam da je riječ o nekoj vrsti iz porodice mačaka. Kako sam joj prilazio tako se ona „odmotala“, stala na šape i podižući jednu prema meni dala mi do znanja da joj nisam poželjno društvo. Nije krenula prema meni već u drugom smjeru – preskočila je grabu široku tri metra koju nije lako preskočiti.

divlja mačka Nedaleko od Zagreba VIDEO Turopoljac u šumi naletio na neobičnog stvora. Je li moguće da se tu udomaćio?

Odmah sam vidio da nije divlja. Ostala je s druge strane grabe, a ja sam polako izvadio mobitel kako bi je snimio. Zatim se svatko uputio u svom smjeru. Vlasnik me nije kontaktirao, a u Agenciji za zaštitu okoliša potvrdili su mi kako u Hrvatskoj nitko nema registriranog servala - ispričao je „redatelj“ najgledanijeg videa protekla dva dana.

Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • chemica:

    Nije ni toj nesretnoj beštiji lako. Kao Pavle sam na svijetu.

  • Avatar Idler 3
    Idler 3:

    Kolk uspjevam vidjet me neki odašiljač il kaj oko vrata !?