Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez objašnjenja

Reprezentativke potjerane s treninga: Nema vas na rasporedu

hokejašice
PIXSELL
04.01.2011.
u 23:44

Bez objašnjenja maknuli su nas s rasporeda, iz našeg termina između 23 i 24 sata, kažu cure

Članice hrvatske reprezentacije hokeja na ledu prekjučer su stigle na trening na Velesajam, no na klizalištu ih je dočekalo neugodno iznenađenje: “Stop, vi ne možete na led, nema vas na rasporedu za treninge”.

Ipak ih vratili na raspored

Tako su ostale bez važnog treninga uoči Svjetskog prvenstva Divizije 3 u Australiji, koje ih očekuje za tri tjedna.

– Prošli tjedan dobile smo raspored na kojem piše da su nam treninzi ovaj tjedan trebali biti u ponedjeljak, utorak i četvrtak od 23 do 24 sata na klizalištu Velesajam. No, kada smo došle u ponedjeljak na trening, vidjele smo da nas na rasporedu više nema – kaže ponajbolja igračica reprezentacije Diana Krušelj Posavec.

Problem je nastao jer su oni koji slažu raspored (Zagrebački hokejaški savez) jednostavno zaboravili na raspored.

– Već jučer ponovo smo vraćeni na raspored, no cure su pukle jer se ovo ne događa prvi put. A taj izgubljeni trening nitko nam neće vratiti – kaže trener reprezentacije Marijo Budja.

Zanimljivo, hokejašice gotovo uvijek imaju najgori mogući termin za trening, od 23 do 24 sata.

– Kad se dijele termini, mi uvijek dobijemo najlošiji. No, navikle smo već na to, iako nam se zbog toga često spava na poslu i fakultetu. Jer, za tijelo nije baš normalno imati trening tako kasno – kaže Diana.

Ženski hokej u Hrvatskoj na amaterskoj je razini, pa cure praktički same organiziraju treninge i put na natjecanja.

– Trošak sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu uglavnom ćemo same plaćati. Pošto je prvenstvo u Australiji, po osobi će to stajati između 10 i 15 tisuća kuna. Savez će nam tek platiti trenere, te vjerojatno dati dnevnice, za ostalo se snalazimo same. Nešto dobijemo od sponzora, ali većinu iz vlastitog džepa – kažu cure.

Osvajale zlato i broncu

Iako rade u jako skromnim uvjetima, s posljednja dva svjetska prvenstva vratile su se s medaljama. U Rumunjskoj 2007. godine, na veliko iznenađenje svih, osvojile su zlato, dok su godinu kasnije u Mađarskoj došle do bronce.

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
00:05 07.01.2011.

“Gotovo cijeli trošak odlaska na Svjetsko prvenstvo u Australiju plaćamo same. Po osobi to je između 10 i 15 tisuća kuna\" Baš zanimljivo... put do Australije, smještaj i sve ostalo za tih desetak dana košta 10 -15.000 kn??? pa samaa karta košta toliko, a gdje je sve ostalo??? curke su nešto pobrkale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije