Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMIJENJENE TRASE

Nemojte zapeti u gužvi u Zagrebu ovaj vikend, evo gdje će se voziti obilazno

Zbog zatvorene jedne prometne trake kod rotora nastaju velike gužve
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/12
20.09.2019.
u 14:46

Sadržajan zagrebački vikend donosi prilagođenu regulaciju prometa

Ovog vikenda na programu su brojna događanja zbog kojih će promet na nekim od glavnih zagrebačkih prometnica biti blokiran

Tako će zbog održavanja utrke "Brzi i žestoki" sutra i prekosutra između 8 i 24 sata zatvoren biti promet na potezu Hrvatske bratske zajednice  (istočni i zapadni kolnik), ulica grada Vukovara (dvije prometne trake južnog kolnika uz HBZ) te nadvožnjak Slavonske avenije (sjeverni kolnik uz HBZ). 

Zbog zatvorene jedne prometne trake kod rotora nastaju velike gužve
1/14

Zbog utrke mijenjaju se i trase autobusnih linija koje putuju s Glavnog kolodvora te linija 107 (Jankomir-Žitnjak). Umjesto ravno po ulici Hrvatske bratske zajednice, obilazak će biti preko Ulice grada Vukovara i Držićeve Avenije, nakon čega linije 218 i 281 idu na Slavonsku, linije 219, 220 i 229 desno na Aveniju Dubrovnik, a linije  221, 241, 242 i 268 preko Mosta mladosti i dalje na Aveniju Dubrovnik i Aveniju Većeslava Holjevca prije nego nastave uobičajenim trasama. Po povratku koriste se iste trase. 

Linija 234 će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno u Držićevu nastaviti vožnju preko Mosta mladosti te skrenuti desno u Aveniju Dubrovnik, a zatim lijevo u Antalollovu ulicu i dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta.

Samo sutra između 8 i 24 sata, autobusne linije 107,  166,  310, 311 i 313 prometovat će djelomično izmijenjenim trasama. Linija 107 će sa Žitnjaka prometovati redovnom trasom do skretanja prema Ulici Hrvatske bratske zajednice te će nastaviti vožnju ravno  Slavonskom avenijom i dalje redovnom trasom do Jankomira. 

Linije 166, 310, 311 i 313 će s terminala Glavni kolodvor skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, desno Aveniju Marina Držića, nastaviti vožnju preko Mosta mladosti, skrenuti desno na Aveniju Dubrovnik, a zatim lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i dalje uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

VIDEO Pogledajte kako napreduju radovi na rotoru

Sutra se također u sklopu Europski tjedan sporta održava  #BeActive utrka građana koja će prolaziti kroz centar grada Zagreba. Zbog toga će između 11.50 i 13.30 zatvoren biti promet od  Vončinine na istoku, Vlaške na jugu, Tuškanca na zapadu i Vrančićeve na sjeveru. Kako poručuju iz Grada, Od Vončinine ulice se neće moći skrenuti desno prema zapadu, dok će se . Smičiklasovom moći skrenuti samo lijevo u pravcu istoka. Kod Zvijezde skretat će se na Mirogojsku.

Promet će biti zatvoren na Cmroku prema Jurjevskoj, dok će Mesnička  imati  privremenu regulaciju prometa. Tramvaji i autobusne linije bit će propuštani ovisno o trkačima na stazi. Garaža Langić imat će zabranu ulaza od 11.50, a moći će se samo izaći na Palmotićevu. Garaža Kaptol imat će samo izlaz na Medvedgradsku prema Tkalčićevoj na Ribnjak.

U nedjelju će na Bukovcu Gornjem izvodi kanalizacijski priključak, pa će između 7 i 20 sati ta ulica biti zatvorena za promet. Obilazak je preko Sveošimunske ceste, Avenije Gojka Šuška, Maksimirskom i Bukovačkom cestom. 

U ponedjeljak i utorak će zbog radova između 7 ujutro i 20 sati  zatvorena biti Preradovićeva ulica na dijelu od Masarykove ulice do ulice Petra Berislavića. Obilazak je Teslinom, zapadnim dijelom Trga Nikole Šubića i Hebrangovom ulicom. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:12 20.09.2019.

Prosim ljude i grada da se iskoordiniraju sa zatvaranjem cesta... ovo je suludo... dvije utrke u istom vikendu koje paraliziraju promet??? Tko tu izdaje dozvole??? Jarun... sljeme... maksimir... mozes trcat u puno ljepsem okruzenju a neblokirati pola grada... Da ne pricamo o radovima na istoku grada u istom kvartu deset ulica bez plana i rasporeda prekopane i zatvorene, djeca svakodnevno kasne u skolu??? Gdje su bili izvodjaci u ljetnim mjesecima? I nedopustivo je zatvoriti bitnu cestu, i istovremeno jednu od lokalnih manjih koje mogu biti alternativa mjestanima??? Nema smisla

AF
AfganistanskiHrvat
16:21 20.09.2019.

Sve stručnjak do stručnjaka. 100m radi se 3 mjeseca, 10m radi se 2 mjeseca i tako po cijelom gradu. Misle ako se dugo nešto radi da se stvarno radi pa nisu ljudi slijepi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije