Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CeKaTe

Redovi za kino kao u prošlosti - Zagrepčani 'letjeli' uz Martyja

21.10.2015., Zagreb - Projekcija trilogije Povratak u buducnost u Centru za kulturu Tresnjevka. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.10.2015.
u 09:00

Sinoć je prikazana cijela trilogija iz 80-ih, a među fanovima bilo i onih koji su film gledali više od 30 puta, iako im je tek 20-ak godina

U redovima se stajalo za film "Povratak u budućnost" jučer ispred Centra za kulturu Trešnjevka, a pekla se i tolika količina kokica da im se miris širio i izvan zgrade.

Na isti dan, tj. 21. listopada kad je Marty McFly s vremenskim strojem, izumom prijatelja Doca Browna, došao u 2015. godinu u jednom od nastavaka filma, organiziralo se gledanje sva tri dijela serijala. Atmosferu su upotpunile pin-up djevojke, dok su u unutrašnjem dvorištu CeKaTe-a uz glazbu iz popularnoga filma svoj talent pokazivali skejteri.

– Samo što skejtovi ne lebde, odnosno nisu "hoverboardovi", kako se nazivaju u filmu - rekla je organizatorica Mia Pećina uime Fantastic Film Festivala. U jednoj prostoriji dio svoje bogate kolekcije predmeta vezanih uz film izložio je Velikogoričanin Marijo Borković, a mnogi su se stavili u ulogu Doca i Martyja gurnuvši glavu kroz velike kartonske likove i ovjekovječivši to fotografiranjem.

–Nismo veliki fanovi, ali smo se odlučili doći prisjetiti filma koji smo gledali u djetinjstvu. Žao nam je što nisu izmislili leteće automobile. Izbjegli bismo gužvu na putu za posao i mogli bismo dulje spavati - rekli su Ivica Jančo i Lidija Batić.

No, leteće aute ne bi željeli vidjeti otac i majka Miro i Slavica Tomašegović te kći i zet Petra i Ivan Gudelj. Ionako već ima previše automobila, kažu složno. Došli su proslaviti rođendan tate Mire, koji je najveći obožavatelj filma.

Više od 30 puta pogledao je veliki hit i Mak Vujanović (24), kojem je društvo pravio brat Rok (22).

–Bilo bi dobro da imamo lebdeće skejtove, a i pizze koje se uvećaju bi dobrodošle - kazala su braća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije