Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovor sa zaštitarskom tvrtkom

Reakcija Bilić-Erića na optužbe: Tomaševićevi navodi su izmišljeni i zlonamjerni

Foto: Sanjin Strukic/Zeljko Hladika/Pixsell
1/2
19.10.2021.
u 18:55

- Predmet ugovora je čuvanje cjelokupne imovine u vlasništvu Grada, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak – kažu iz Bilić-Erića

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ugovor s zaštitarskom tvrtkom Bilić-Erić istaknuo kao primjer lošeg iracionalnog gospodarenja gradskim novce, sad su reagirali iz Bilić-Erića, odakle sve Tomaševićeve tvrdnje odbacuju kao u potpunosti netočne i neosnovane, a štete, kažu, ugledu njihovog trgovačkog društva.

- Spornom se objavom zlonamjerno i senzacionalistički plasira teza o nezakonitom djelovanju Bilić-Erića na način da se isto javnosti prikazuje u kontekstu nezakonitih radnji i netransparentnog poslovanja s Gradom Zagrebom – kažu iz Bilić-Erića.

Navode da su potpisali sporni sporazum nakon provedenog javnog natječaja zajedno s još tri trgovačka društva, a njime je predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Ureda za upravljanje imovinom. Usluge su, ističu, izvršili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja, odnosno Grada, te svim zakonskim propisima.

- Predmet ugovora je čuvanje cjelokupne imovine u vlasništvu Grada, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak – kažu i dodaju da im nije isplaćeno 26,5 milijuna, kako tvrdi Tomašević, nego 17.566.164 kuna, i to za čuvanje svih objekata u gradu, a ne samo "nekakvih stanova", kako je to gradonačelnik "zlonamjerno i senzacionalistički predstavio na tiskovnoj konferenciji".

Iako zbog ugovora, koji ne dopušta da spominju pojedinačne objekte, nisu definirali o kojima se točno radi, istaknuli su da je riječ o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo ili su vraćeni na upravljanje Gradu Zagrebu.

- Na koncu ističemo kako se vezano za navode gosp. Tomaševića radi o potpuno izmišljenim, zlonamjernim i nadasve štetnim navodima - zaključuju iz Bilić-Erića.

>> VIDEO Tomašević o odabiru Pripuza: Postupili smo po zakonu

Komentara 3

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
21:04 19.10.2021.

T. T-itanik !

OP
optrt
21:11 19.10.2021.

Tomaševiću primi se lonaca i poklopaca....

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
18:25 21.10.2021.

Neka grad ne potpisuje nove ugovore s zastitarima nego neka njigove crvene brigade cuvaju gradsku imovinu , kao sto zeleni dio mozemo zbrinjava otpad koji je prije Pripuz zbrinjavao ?,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije