Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor majstora roštilja u gradu
Povratak na članak

Rat za Tvornicu pljeskavica: Dva zagrebačka restorana nose gotovo isti naziv

Spor je nastao kada se majstor roštilja Kostadin Stefanović osamostalio pa dva restorana nose gotovo isti naziv. Onome na Savskoj cesti dodano je ime Kosta, a drugome na Cvjetnoj cesti kratica TPK.

Komentari 73

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
12:32 19.11.2015.

u Zagrebu leskovačkih majstora i roštilja više nego stanovnika leskovca,a iza kebab štandova bi se mogao i istanbul sakrit kolko ih ima

VL
Avatar Pajo Pakšu
Pajo Pakšu
13:05 19.11.2015.

Nikad čuo za njih, a nije da ne idem po roštiljima. Mora da spadam u onu drugu polovicu, koja ne čeka žudno pred vratima kojekakvih rupčaga..

VL
DU
Deleted user
12:22 19.11.2015.

Zašto ne "presijeku" i ne nazove svoju Fabrika pljeskavica, ionako je to znani "leskovački" žanr - gdje je i pok. Josip Broz "podlegao" i čak na diplomatskim okupljanjima su tamanili srbijanske roštilj specijalitete. Inače, imamo u našem novinarstvu pojavu prikrivenog oglašavanja, kojeg je guru jedan znani novinar podbuhlog lica, da se de facto ucjenjuje vlasnike restorana s kasnijim kritikama - odnosno u slučaju gore navedenog, koristio se back door ulaz u medije da se glorificira i restoran i majstor roštilja. Što je etički dvojbeno, nakaradno čak - i onda se čudom ne mogu načuditi kasnijim zapletima (kako došlo, tako ošlo)...

VL
NE
nemanatrag
13:29 19.11.2015.

Dobio sam narudžbu iz Tvornice za 50 kila pasjeg mesa. Ne znam sada kome da se obratim?

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
13:06 19.11.2015.

znas sto ja imam protiv leskovackog rostilja?? apsolutno nista. jedino me smeta skoro svaka, ali bas svaka novonastala pecenjara unatrag 4-5 godina ima u ponudi "leskovacke" specijalitete. svako u zagrebu danas pece leskovacki rostilj.. reci cu vam samo, ovo sto se u zagrebu nudi pa cak ni tamo gdje rade "majstori" tzv. leskovackog rostilja nema apsolutno nikakve veze s leskovackim rostiljem. ovo su sve lose kopije tog ionako precijenjenog "branda". Sami srbi, a to znam provjereno se cude al doslovno cude zasto se od "leskovackog" rostilja radi toliko velika fama. za njih je to jednostavno uobicajeni nacin pripreme rostilja! nema tu tajni, nema tu tajnih recepata. netko se dobro sjetio reklame pa sad svaka susa u zagrebu pece taj famozni leskovacki rostilj. da sam na mjestu leskovcana, ako vec do sada nisu brandirali taj rostilj, brandirao bi ga i masno naplacivao ove lazne prodavace magle po zagrebu!

VL
MI
mickeyzg
14:08 19.11.2015.

Koliko ima tih "leskovačkih" roštilja, pa Leskovac nema toliko stanovnika... :D

VL
Avatar gradvitra
gradvitra
16:05 19.11.2015.

E jesmo orginalni....... koizkurrca.... Fora KUPUJMO HRVATSKO bi i bila odlična da nije najdraže....izmđost; šniceli Bečki...Pariški..Karađoletovi..... paste Bolonjska...Milanska....ljuto Mexikana....salate Franse..Ruske...Helenika.....ključ, brendy Francuski...Švedski stol, Švedske skale....Njemački papiri....Mađarski čobanac....Švicarski sir, sat.....Turska kava.....Češka piva.... Engleski pederluk... Ništa SVOJE nevolimo. Ni WC nam nije SVOJ. I on nam je često POLJSKI... Grad vitra je uvik za NAŠE

VL
S0
Svizac_01
22:15 19.11.2015.

Citat "Mjesto u malom lokalu na Savskoj čekalo se i po tjedan dana". Ne znam da li je ovo plačeni oglas ili je novinar dobio nadrealističnu inspiraciju za ovaj uvjetno nazvan novinarski uradak. Ne mogu vjerovati da bi netko tko se bavi ozbiljnim novinarstvom mogao napisati ovakve besmislene hvalospjeve nekoj čevapđinici i čevap majstoru. Ako je ovo članak o sporu nad imenom, ugostiteljskog objekta, onda ne znam zašto članak započinje hvalospjevom čevapđinici, koji je izvan dosega razumjevanja običnog čitatelja, koji ne može razumjeti da bi itko mogao tjedan dana stajati u redu ispred čevapđinice. Tako nešto ne postoji ni u nadrealističkim filmovima.

VL
MK
marcel.kocan
17:19 19.11.2015.

Zagreb treba nuditi prije svega ono što je Zagrebačko i što turisti i traže, a teško nalaze. Danas Zagreb ima desetak vrhunskih leskovačkih roštilja (batak, kod srbina, kill grill) a niti jedan vrhunski mitteleuropski restoran s tradicionalnom zagrebačkom ponudom - tko radi u Zg vrhunski bečki, da ne govorim o zagrebačkom odresku? Heble vas pljeskavice.

VL
MR
MRUDante
13:40 19.11.2015.

jel bar neki genijalac u večernjaku dobil lovu za ovu reklamu??!

VL
Avatar fidelio
fidelio
18:45 19.11.2015.

Ok, probao sam punjenu pljeskavicu kod Koste nedavno i što reći... Pljeskavica je sasvim uredna, nije loša, ali nije bome niti toliko fantastična da bi se razlikovala od hrpe sličnih uradaka po Zagrebu i šire. Tako da... za preporučit je, ali da je famozna, nije.

VL
ZE
zelenakrava
13:33 19.11.2015.

Gotovo isti naziv???? Pa jedan je Kosta (kao Kosta Spajić,Kosta Racin ili Kosta (Kostadinka Velkovska). Drugi je TPK kao Tvornica parnih kotlova. I što je tu nekome gotovo isto ili vrlo slično??? Po meni razlika je ogromna i ništa mi nije slično.

VL
MU
Mukowsky
16:28 19.11.2015.

Pravo na kraticu TPK ima Tvornica parnih kotlova.

VL
DU
Deleted user
16:11 19.11.2015.

Obicno smeće, zar to netko jede

VL
Avatar Velebit
Velebit
21:55 19.11.2015.

Svaki dan dva puta (najmanje) prolazim pokraj Koste u Savskoj. Iz ureda gledam na njihovu terasu. Tri četiri puta mjesečno svratim na roštilj. Pristojan je. Gornja sredina. ( U rasponu 1 do 10 ocjena 7-8). Nikada, ali apsolutno nikada, nisamm došao da nije bilo slobodnog mjesta. Više je praznih nego mjesta nego popounjenih stolica, a ima ih dvadesetak. Nisam čekao narudžbu tjednima. Ne shvaćam zašto novinaru treba pisati da se "mjesto u malom lokalu na Savskoj čekalo se i po tjedan dana". Zato što su Srbijanci? Je li i autor teksta Srbijanac?

VL
SX
sudbina x
18:02 19.11.2015.

Da pljeskavice su nam najveći problem u Državi ili je opet povrijeđen neki srbin,pa se to odmah stavlja na prvo mjesto. Pa šta bi Hrvatska bez Leskovaćkih ćevapa,svašta...!

VL
Avatar istovari
istovari
10:50 20.11.2015.

Hoće li se netko končno sjetiti otvoriti Tvornicu kuhanog kupusa,špinata i poriluka!?

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:28 19.11.2015.

Najbolji zagrebački roštilj uvjek se zval "miješano meso", a odlična je i "kotlovina"...ovo drugo si obesite znate već gdje !!!

VL
SX
sudbina x
16:00 19.11.2015.

Tako je to kad vjeruješ i pomogneš srbinu a on ti kad malo ojača zabije nož u leđa. Poznato nam je to iz nedavne prošlosti..!

VL
LE
lektor
15:08 19.11.2015.

Od svih roštilji najbolje su gradilje i riba fish. Toška, rekla bi pošćer.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.