Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako Grad pomaže poduzetnicima

Radno mjesto iznad svega

Poduzetnici koji su iskoristili poticaje
Foto: Zagrebačka novinska agencija
1/4
17.07.2014.
u 16:36

Prvih 400 građana dobilo 25 tisuća kuna za otvaranje tvrtki

Potkraj lipnja na Zavodu za zapošljavanje posao je čekalo 61.389 Zagrepčana. Kruta statistika u lipnju tako bilježi pad, i to od 3,9 posto u odnosu na prethodni mjesec ove i 3,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Više je nezaposlenih žena

Priliku za novi posao ipak najviše čekaju u ispostavama Zavoda za zapošljavanje Zagreb jug i Zagreb zapad, gdje je registrirano najviše nezaposlenih, a na burzi je znatno više Zagrepčanki nego Zagrepčana – žena bez posla evidentirano je točno 31.750.

I dok gradonačelnik Milan Bandić poručuje kako je u metropoli dva puta manje nezaposlenih, a kako ovdašnji zaposleni čine 40 posto radnog stanovništva u cijeloj Hrvatskoj, gospodarstvo i opstanak brojnih obrta u Zagrebu sve više postaje "ovisno" o raznim poticajima.

Najviše 30 tisuća kuna

Tako poduzetnici i obrtnici, koji su gradske poticaje mogli iskoristiti do kraja lipnja jer je tada bio posljednji rok, mogli su si iz gradske blagajne osigurati za marketing, promociju tvrtke, razvoj novih proizvoda i slične aktivnosti financijsku injekciju u najvišem iznosu od 30 tisuća kuna.

– Nije puno, ali opet i to znači dosta našim obrtnicima i poduzetnicima. Zagreb čini puno za opstanak brojnih djelatnosti – poručila je Mirka Jozić, pročelnica GU za gospodarstvo. Na početku krize radilo je deset tisuća obrtnika i poduzetnika, a opstalo ih je tek sedam tisuća.

>> Propast obrta – vrata zatvorio i frizerski salon Kincl

Ključne riječi

Komentara 3

IS
Igor Samobor
17:25 17.07.2014.

61.381 nezaposlenih je kada se zbroje nezaplsleni grada Zagreba i Zagrebačke županije.

DU
Deleted user
00:55 18.07.2014.

Samo totalni naivci otvaraju tvrtke u ovakvom okruzenju.., Za koji mjesec ce vas razvlaciti po listama neplatisa doprinosa i sjedati vam ovrhama na imovinu...

VE
velika
09:53 18.07.2014.

jedino je rjesnje ukidanje gomile nameta.... od kuda dolaze ovi poticaji ..od uspjesnih poduzetnika ..koji se onda kaznjavaju zar nije logicno ukinuti sve hgk, hok, hrt ..hrvatske sume...a onda svatko tko ima pooduzetnicku ideju ide u njezino ostvarenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije