Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Počelo micanje objekata na Branimirovoj tržnici, stigao i Živi zid

Ugostitelji traže pismeno obećanje da se one koji rade neće micati s placa
23. lipnja 2015. u 11:55 26 komentara 13390 prikaza
branimirac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Instalacije se miču, a metalni objekti na Branimirovoj tržnici uskoro će postati prošlost. Kao što su i najavljivali, danas su na Branimirac stigli radnici Tržnica Zagreb kako bi napravili sve radnje koje prethode samom rušenju tamošnjih lokala, a osim njih, na plac su stigli i članovi Živog zida. Pozvali su ih tamošnji djelatnici, kojima još uvijek nije jasno zašto se lokali na tržnici miču, a što je najvažnije, zašto je ugostiteljima to najavljeno samo tjedan dana prije početka radova.

– Prvo su rekli da će micati sve lokale, sad kažu da će ih maknuti devet, a nas četvero će ostati raditi. Naravno, nigdje nismo to dobili napismeno pa nismo sigurni da će se to obećanje i održati – rekla je Tanja Coha, jedna od ugostitelja na Branimircu.

Radnici su ipak nastavili svoj posao, a na tržnicu došao je i direktor Tržnica Zagreb Filip Borac, koji je ugostitelje, ali i prodavače na štandovima uvjeravao kako će, nakon radova, njima na placu biti bolje.

– Nećemo dirati one koji rade, ali maknut ćemo ove kioske koji već godinama izgledaju kao ruglo. Micat će se i propali štandovi jer ih je, od ukupno 60, zauzeto samo 12. Zakupci će ostati i dobiti uglednije prostore za rad – obećao je Borac.

>> Ruše dio Branimirca - na mjestu srušenih kioska novi asfalt i žardinijere

>> Tržnice Branimirac i Britanac pred zatvaranjem!

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • Deleted user:

    Ovi pajaci iz Živog zida badavane kojekuda i traže za sebe medijsku pažnju. Nije ih briga ni za slastičare, ni za birtaše, ni za pečenjare, gladaju samo i isključivo svoj interes i čekaju pogodan trenutak za uhljebljenje. Sinčić se vidi ... prikaži još! u Saboru i baš ga briga, moći će se četiri godine debelo zafrkavati na naš račun. Njegovi aktivisti su svi od reda nezavršeni studenti, mamini i tatini sinovi koji dobro žive na račun roditelja i svojim akcijama se dobro zabavljaju. Ovi koji su pred iseljenjem na kraju ipak ostanu sami a Sinčić na njihov račun osvaja političke bodove. Fuj!

  • forzaitalia:

    Koja je uopce funkcija tog Živog zida i sta ce oni izvode ?!