Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stožer civilne zaštite

Radi opsežnih građevinskih radova mogući su kraći zastoji u prometu diljem Zagreba

Milan Bandić
Foto: POOL
29.04.2020.
u 12:33

Građevinski inžinjeri i dalje pregledavaju oštećene objekte, a preliminarni pregled bi trebao biti gotov za sedam do deset dana -  izvijestio je u ime Sektora za građenje i sanaciju srušenih objekata Dario Krnjaković.

Epidemiološka situacija u Zagrebu je povoljna, 59 osoba se jučer testirao, a trojici je određena samoizolacija - poručio je pročelnik ureda za zdravstvo Vjekoslava Jeleč nakon Stožera civilne zaštite. Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda 'Andrija Štampar' poručila je da je od svih testiranih jučer samo jedan pozitivan pacijent na koronavirus. 

- Građevinski inženjeri i dalje pregledavaju oštećene objekte, a preliminarni pregled bi trebao biti gotov za sedam do deset dana -  izvijestio je u ime Sektora za građenje i sanaciju srušenih objekata Dario Krnjaković.

- Radi opsežnih građevinskih radova, mogući su kraći zastoji u prometu na području cijelog Zagreba - upozorio je pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić.

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo trendom pada zaraženih i brojem povećanja izliječenih.

Na pitanje o smještaju obitelji iz Studentskog doma u Cvjetnom naselju, Bandić je kazao da se građani javljaju putem mjesnog odbora kako bi se njihov namještaj privremeno spremio u paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

Riječi je bilo i o cvjećarnama koje ilegalno rade na određenim zagrebačkim tržnicama.

- Ako to netko radi, radi mimo dozvole. To se sada može raditi samo na Zelenoj tržnici i tržnici u Sesvetama. Neka inspekcija radi svoj posao - kazao je Bandić.

Na pitanje o osiguravanju dezinfekcijskih sredstava u školama prije početka nastave, Bandić je odgovorio da je za otvaranja škola 'sto posto spreman'.

- Do sada je 25% roditelja izrazilo odobravanje da im djeca idu u školu, a mi smo spremni i ako se za to odluče svi roditelji. Zagreb ima nadstandard. Možete vi kimati glavom koliko hoćete, prošle godine Grad Zagreb je uložio u obrazovnu infrastrukturu 680 milijuna kuna. Znate li koliko je država uložila u to? Nula! A inače, za 20 godina, 6 milijardi kuna je uloženo. Zamislite da je to učinjeno i u ostalim dijelovima Hrvatske? - konstatirao je gradonačelnik i dodao da 'ne proziva ministricu što tijekom mandata nije učinila ništa po pitanju infrastrukture, već samo ističe ono što je on učinio'.

- Nisam ni ja savršen, ali uporan sam i dosljedan kao mazga. Takav ću biti do zadnjeg dana mandata - zaključio je Bandić.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije