Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrtićanci donirali

Pune košare za bake i djedove

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
27.12.2020.
u 12:30

Klinci iz vrtića "Dječji koraci" sakupili potrepštine i namirnice za korisnike doma "Sveta Ana"

Hrana, higijenske potrepštine, slatkiši, voće... Roditelji mališana iz vrtića “Dječji koraci” iz Sloboštine, ali i njihovi zaposlenici spremali su danima ove darove kojima su jučer razveselili korisnike obližnjeg Doma za starije i nemoćne Sveta Ana.

Osim toga, napravili su im klinci i čestitku te oslikavali kutije u kojima su svoje božićne poklone odnijeli, kako kažu, “starim bakama i djedovima koji žive u jednoj kući”.

– Razvijanje empatije prema svim članovima zajednice jedna je od temeljnih zadaća suvremenog, humanističkog odgoja i obrazovanja. Posebice prema nemoćnima, osamljenima i nerijetko potrebitima. To su osobne kompetencije koje djeca grade i uče prvenstveno od odraslih koji ih okružuju – objasnila je jedan od motiva za pokretanje akcije voditeljica vrtića Mirjana Šagud. Djeca su, dodaje, tome pristupila jako ozbiljno i s velikom dozom suosjećanja, a pritom su od najbližih članova obitelji i naučila kako se treba društvo brinuti za svoje starije članove.

– Oslikavane su kutije koje su se punile različitim sadržajima, razvrstavali se predmeti prema namjeni, raspravljalo o načinima pakiranja. Zajedništvo, međusobno učenje i optimizam krasili su aktivnosti čitav tjedan – prisjetila se voditeljica. Iznimno je usto ponosna na svoje vrtićance, baš kao i njihovi roditelji.

– Ozbiljnost kojom su pristupili ostvarenju svoje ideje samo pokazuje da su djeca vrlo rano senzibilizirana za osobe kojima mogu pomoći – zaključuje profesorica Mirjana Šagud.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije