Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pukao HEP-ov magistralni vrelovod: Ova zagrebačka naselja tri dana bit će bez grijanja

Opskrba toplinskom energijom bit će obustavljena u razdoblju od 4. studenog 2019. u 20 sati do 7. studenog 2019. u jutarnjim satima
04. studenoga 2019. u 11:02 35 komentara 14111 prikaza
Ispod Mosta mladosti puknuo magistralni vrelovod, Novi Zagreb bez tople vode
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Zbog puknuća magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti, kupcima HEP-Toplinarstva u novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko bit će obustavljena opskrba toplinskom energijom u razdoblju od 4. studenoga 2019. u 20 sati do 7. studenoga 2019. u jutarnjim satima, izvijestilo je HEP–Toplinarstvo.

Cijepanje drva za ogrjev 'PET DO 12' Sezona grijanja počela, ljudi masovno kupuju drva: 'Telefon neprestano zvoni'

Do puknuća magistralnog voda došlo je zbog starosti dionice vrelovodne mreže te korozije cijevi prouzročene izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

– Opskrbu krajnjih kupaca u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali ćemo zato uložiti maksimalne napore kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći te kako bismo puknuće magistralnog vrelovoda sanirali u što kraćem roku – izvijestili su te su građane zamolili za strpljenje i razumijevanje.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Manu@:

    Stanovnici Novog Zagreba možete biti bez brige. Uslugu ćete platiti kao da je sve funkcioniralo bez ikakvih problema.

  • malaliba:

    A koje ste cijevi mijenjali prije 4-5 godina kad je sve bilo raskopano mjesecima?!

  • nitko nikic:

    Ma kome treba grijanje, voda ili struja. Imat ćemo novi Stadion za nogomet!!! Za samo parsto mil €, nakon što smo već preko 100mil€ pljunuli za "rekonstrukciju" starog. Bandićeve i Mamićeve rođe će graditi!