Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO KONSTRUKCIJE PAO NA MUŠKARCA

Puka je sreća da se nije dogodila tragedija: 'Srećom, izbjegnuta je katastrofa'

Zagreb: Metalna konstrukcija pala sa zgrade na glavnom Trgu i ozlijedila prolaznika
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/7
10.04.2021.
u 19:17

Muškarac starije dobi teže je ozlijeđen i prevezen u bolnicu, a sugrađani su mu na licu mjesta pomogli

Zapuhao je jak vjetar, čuo se gromoglasan zvuk i zatim krik. Opisali su tako svjedoci nesreću pokraj Jelačićeva trga u Zagrebu, gdje je, točno na Splavnici, na starijeg muškaraca pao komad fasade i konstrukcije. Ubrzo je, osim policije, na središnji trg metropole stigla Hitna pomoć, koja je teže ozlijeđenog čovjeka odvela u Kliniku za traumatologiju. Bio je pri svijesti te, srećom, kažu nam svjedoci nesreće, nije mu palo na glavu, nego na rame.

– Donijeli smo mu vode i stolce da može doći sebi. Čovjek je bio vidno uzrujan i u šoku pa smo odmah pozvali Hitnu pomoć. Srećom, izbjegnuta je katastrofa – kažu Zagrepčani koji su u tom trenutku prolazili prema tržnici, odnosno Dolcu, dodajući da su letjeli i dijelovi fasade te krhotine, a u tom momentu toliko je ljudi bilo na istom mjestu da je puka sreća da se nije dogodila tragedija.

10.4.2021., Zagreb - Sa stambene zgrade na Trgu bana Josipa Jelacica dio konstrukcije pao na prolaznika i ozlijedio ga. Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Konstatirali su i kako ovo nije jedino opasno mjesto u gradu te da ih treba što prije sve sanirati kako se ne bi dogodilo nešto još gore.

Policija je vrpcama ogradila spomenuto područje kako bi osigurala prolaznike u slučaju da padne još koji odlomljeni komad te su na terenu bili i vatrogasci, komunalno redarstvo te Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Još nije točno poznato s kojeg je dijela zgrade pao komadić fasade i metalne konstrukcije, no pretpostavlja se, opisali su ljudi, da je riječ o istoj zgradi na kojoj je bilo oštećeno pročelje, kod ugla sa Splavnicom na kućnom broju 4, nekadašnje palače Popović, koju krasi reljef Ivana Meštrovića iz 1907.

Reljef je, podsjetimo, bio “ranjen” lani na proljeće u potresu, a prije gotovo dva mjeseca radnici su vozilom tvrtke Elta-kran s košarom za radove na visini sanirali pročelje. Nakon zagrebačkog potresa, koji je lani razorio centar grada, javili su se Meštrovićevi nasljednici, njegov sin Mate i snaha Rumi, koji su smatrali da se original “Seljaka” treba skloniti sa svoje pozicije te zamijeniti replikom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije