Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
martinje v Zagrebu

Prvi put vinska kuma: Opuštena Švaljek 'popevala' i 'tancala'

Zagreb,Martinje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/17
15.11.2014.
u 13:14

Za njenu opuštenost prije svega su zaslužni vinski biskupi koji su cijeli sat vremena vinskog slavlja zbijali sale na račun vina, pijanstva, ali i politike

Na Trgu bana Jelačića nešto prije podne kršten je mošt u vino, a Zagrepčani u ovogodišnjem mladom vinu na trgu mogu uživati cijeli dan gdje ga mogu kušati od dvadesetak proizvođača iz grada i županije. Ovogodišnja kuma mladom vinu bila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek koja se u novoj ulozi prilagodila zabavnoj ceremoniji. Tako je zapjevala, zaplesala i primala šale na svoj račun od dvadesetak vinskih biskupa koji su ,Vinskim slavljem, označili manifestaciju Martinje v Zagrebu.

- Prvi put sam vinska kuma, imala sam težak zadatak, no nadam se da sam ga dobro obavila. Bilo je veselo i lijepo, prije svega mogla sam govoriti Zagorski na što inače moram pripaziti da se moj naglasak ne čuje, mogla sam popevati što također volim i tancati što također volim, dakle, to sam bila ja - kazala je Švaljek koja je inače rodom iz Zagorja.

Za njenu opuštenost prije svega su zaslužni vinski biskupi koji su cijeli sat vremena vinskog slavlja zbijali sale na račun vina, pijanstva. Ali i neizbježne politike. Tako su sa žalošću konstatirali kako na Trgu postoji praznina bez jednoga duha koji nažalost nije ondje. Premda ga nisu imenovali, mislili su na gradonačelnika Milana Bandića dodajući da je pitanje tko će od njih biti sljedeći uhićen.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

- Mnogi nisu došli. Svak tko je neš delal ostal je doma jer se boje da ce ih uhapsiti, došli smo mi koji nismo niš delali pa nismo niš ni zgrešili - kazali su šaljivo vinski biskupi. Zagrepčanima su poručili da piju vino jer je bolje imat trbuh od pijače nego grbu od štihače. Vino se može degustirati tijekom cijelog dana, a organizator manifestacije je Kud Prepustovec.

Pročelnik za poljoprivredu Emil Tuk kazao je da je na Trgu bana Jelačića došlo preko 20 vinara iz grada i županije, 14 godinu za redom.

- Nadamo se da će vino ove godine biti dobro iako je godina bila teška. Znamo da je bio nizak šećer i slab rod, bit će nešto vina makar za doma i počastit goste, možda nešto i za prodat. Dodao je da će se subvencije za poljoprivredu nastaviti davati i iduće godine. Tako će za sve potpore u gradu za poljoprivredu u 2015. osigurati kao i do sada, oko devet milijuna kuna.

>>Hoće li Švaljek biti Bandićeva Kosor?

>>Zagorka na čelu Zagreba: Tko je žena koja mijenja Bandića?

Komentara 20

IN
Inat
14:54 15.11.2014.

Hehe Švaljek slavi poziciju gradonačelnice dok je Bandić u zatvoru, svaka čast!

BA
baniček
15:31 15.11.2014.

odi u London paš vidjet da su u SELU zvanom zagreb, kakva metropola, jedva čekam da prodam nekretninu na Trnju i odem van "metropole"

BO
bongosol
19:41 15.11.2014.

napokon naša puca za gradonačelnicu divota ,bez brđana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije