Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hilton, ponedjeljak

Prvi Dan karijera RIT/ACMT-a u Zagrebu

dan karijera
RIT/ACMT
11.04.2013.
u 11:53

U procesu zapošljavanja mladih i visokoobrazovne institucije imaju važnu ulogu, kaže dekan Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju

Da je mladima danas sve teže doći do zaposlenja i nije neka novost. Tom su se činjenicom poveli u Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju pa su odlučili u Zagrebu organizirati prvi Dan karijera RIT/ACMT-a.

Dan karijera određen je za ponedjeljak 15. travnja od 9 do 17 sati, u hotelu Double Tree By Hilton.

Na događanju će sudjelovati sedamnaest uglednih tvrtki, iz Hrvatske i regije: Agrokor koncern, Apis IT, AVIS, Carnet, Double Tree by Hilton Zagreb, Ekobit, Helenic Coca – Cola, Henkel, Cash & Carry Hrvatska, Moj posao, PWC, Procter & Gamble, INA,  Kaufland, Metro, RTL Hrvatska te TIS objektivni informacijski sustavi Hrvatska. Događanje će svečano otvoriti Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT/ACMT-a.

Događanje je osmišljeno po uzoru na američke visokoobrazovne institucije, a cilj mu je profesionalno usmjeravanje studenata, kao i pružanje informacija koje će im pomoći u planiranju i izgradnji karijera te uspješnoj integraciji na tržište rada. Namijenjeno je studentima i diplomantima Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju. U sklopu događanja, studenti sudionici, imat će priliku izgraditi mrežu poslovnih kontakata, susresti se s predstavnicima tvrtki, održati intervjue za posao, pronaći stručnu praksu, pa čak i stalno zaposlenje. Kompanije, sudionice događanja, okupljenima će predstaviti svoju tvrtku, upoznati ih s trendovima u industriji u kojoj posluju te intervjuirati studente kao potencijalne kandidate za zaposlenje, priopćili su organizatori. 

U procesu zapošljavanja mladih i visokoobrazovne institucije imaju važnu ulogu. Fakulteti već od prve godine studija moraju planski i aktivno pripremati studente za izlazak na tržište rada. Događanje poput ovog, kao i program obvezne stručne prakse, pomaže nam u nastojanjima da studente do završetka studija što kvalitetnije pripremimo za prave poslovne prilike i izazove, kazao je uoči dana karijera dekan fakulteta Don Hudspeth.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije