Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebalo je biti gotovo ovaj tjedan

Prva faza produžetka Branimirove u Sesvetama neće biti gotova u roku koji je obećao Tomašević

Radovi na ulici kneza Branimira u Sesvetama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/15
27.11.2023.
u 08:19

U međuvremenu se baratalo novim rokom do kraja godine, no ni to neće biti ostvareno, ali zato nema govora da je projekt doveden u pitanje jer je već nakon prve sve spremno, ne za drugu, već za treću fazu projekta od Varaždinske do Kašinske.

Trebao je to biti kraj studenog ove godine, prema obećanjima zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića prilikom početka radova na projektu koji je njegov prethodnik Sesvećanima obećavao godinama. Prva faza produžetka Branimirove ulice od raskrižja sa Zagrebačkom pa par stotina metra na sjeveroistok do Brestovačke započela je 29. lipnja.

– Očekujem da ovo vrlo brzo bude gotovo, a kada kažem brzo, znači već za 5 mjeseci. Znači danas otvaramo radove, a već za 5 mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela nova prva etapa produžetka Branimirove – rekao je tada pred novinarima i uzvanicima gradonačelnik.

Međutim, kišno ljeto prepuno oluja i nevremena odrazilo se i na tempo radova pa će tako, otkrio je dogradonačelnik Luka Korlaet, a prenosi portal Sesvete Danas, novi rok biti do kraja siječnja 2024. godine.

GALERIJA: Ovako će izgledati produžena Branimirova

Radovi na ulici kneza Branimira u Sesvetama
1/4

U međuvremenu se baratalo novim rokom do kraja godine, no ni to neće biti ostvareno, ali zato nema govora da je projekt doveden u pitanje jer je već nakon prve sve spremno, ne za drugu, već za treću fazu projekta od Varaždinske do Kašinske.

– Nakon ove prve dionice ići će prvo treća faza jer je jednostavnija. Druga dionica od Brestovečke do Ančićeve, koja je najsloženija, duga je gotovo dva kilometra i ima nekoliko vijadukata, zato ćemo prvo izgraditi treću fazu, a potom obje spojiti drugom dionicom", izjavio je tom prigodom Korlaet dodavši kako je i za drugu i treću godinu u proračunu za 2024. godinu osigurano dovoljno sredstava za izgradnju – javljaju Sesvete Danas.

– Osigurali smo gotovo 4.5 milijuna eura, što za otkup čestica, što za samu izgradnju. Već uskoro krećemo s izgradnjom treće dionice, a potom i ove, najkompliciranije, druge – zaključio je Korlaet. Prema najavama, cijeli projekt produžetka, što je jedna od većih prometnih investicija, trebao bi biti gotov na proljeće 2025. uoči lokalnih izbora.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, pisali smo ranije i o apelu dijela stanovnika Brestovačke ulice kojima će nova cesta već u prvoj fazi doći pod prozor. Tražili su drukčije prometno rješenje ili u obliku nadvožnjaka ili podvožnjaka ili nathodnika za pješake, a sve kako široka prometnica ne bi išla livadom pokraj njihovih kuća. No od toga, odgovara Grad, neće biti ništa.

– Uvažavajući sigurnost najslabijih sudionika u prometu na tom je raskrižju predviđen semaforiziran pješački prijelaz, što predstavlja zlatni standard sigurnosti prometa. Navedeno rješenje utvrđeno je u postupku ishođenja građevinske dozvole te je suglasnost dao i MUP – služba sigurnosti cestovnog prometa – odgovorili su iz gradske uprave.

VIDEO: Počeli radovi na produženju Branimirove ulice u Sesvetama (29. lipnja 2023.)

Ključne riječi

Komentara 18

PA
papiribica
08:29 27.11.2023.

Četiri godine uništa, kao i prethodnih dvadeset. Može li ovaj grad imati napokon neku pristojnu vlast kao i ostali milijunski gradovi u Europi?

JU
juma
10:07 27.11.2023.

Znači opet su krive klimatske promjene. Kišno ljeto? Ljeto je bilo sunčano i toplo, rujan i listopad isto tako. Bilo je ono jedno veliko nevrijeme i još dva manja i to je sve. Sada je došlo veliko zahladjenje, pa će ono biti razlog..

MI
mikimouse12
08:48 27.11.2023.

Kaj je u roku napravil kaj je obecal? Znam sam da je prefarbal klupicu u centru o kojoj se danima pisalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije