Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadaju se blagoj zimi

Kako napreduju radovi na remetinečkom rotoru: Počeli i s tramvajskim ukopima

Zagrebački rotor
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
22.11.2019.
u 09:31

Zasad je jesen u redu pa između kiša 'hvataju' prostor za asfaltiranje i ostale završne radove na samoj cesti, ali zima tek slijedi

Što se tiče privremenog, gotovo je. Sljedeći put kad će se na remetinečkom rotoru mijenjati prometna regulacija, bit će u svrhu puštanja čitavog kružnog toka u promet. Pojasnio nam je tako danas voditelj projekta rekonstrukcije rotora Goran Radić, koji je kazao da je sljedeći potez – tramvaj. Noćas je, podsjetimo, privremeno bio zatvoren Jadranski most

– Posljednje što smo radili, odnosno jutros dovršavali, jest zapadni dio ukopa da se promet može potpuno translatirati s istoka kad završimo cijeli rotor. S tramvajskim smo ukopima već započeli, ali na jednom dijelu jer nam je sad prioritet da završimo sam cestovni dio rotora kako bismo omogućili Zagrepčanima da se voze po punom profilu. Dok će se oni voziti kružnim tokom, mi ćemo raditi prugu – objasnio je Goran Radić pa dodao kako će svi radovi ovisiti o vremenskim prilikama.

Kako je kazao, zasad je jesen u redu pa između kiša "hvataju" prostor za asfaltiranje i ostale završne radove na samoj cesti, ali zima tek slijedi.

– Nadamo se da će biti blaga da sve završimo kako je i rečeno, do travnja – kazao je voditelj projekta najvećeg gradilišta u gradu.

Posljednji put regulacija se oko rotora mijenjala prije desetak dana, a novosti su bile od sjevera prema istoku, gdje su se oba traka vratila na zapadni kolnik i vode paralelno preko semafora i novog dijela rotora. Također, od istoka prema sjeveru formirala su se dva prometna traka na novom dijelu rotora i semaforskom regulacijom dopušta se ulazak na Jadranski most.

Video: Pogledajte snimku rotora iz zraka

Komentara 21

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:52 22.11.2019.

Ta rotorotorotorčina će biti prava ljepotica! Uvjeren sam u to! Rotor kakvog zaslužuje svaki građanin grada Zagreba, ali i uže okolice!

KO
Kokoiduhovi
17:03 24.11.2019.

Je li pregledan Jadranski most. Njime se odvijao pojačan promet teške građevinske mehanizacije ( a i još će) te pojačan promet putničkih vozila, a most nije u cvijetu mladosti te gledan odozdola, ne izgleda baš stabilno.

Avatar Asterix
Asterix
10:32 22.11.2019.

Rotor na ulazu u Split super funkcionira bez ikakve pompe kada se gradio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije