Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prosvjed u Španskom: Primjetili smo da smo prošlim prosvjedom ipak uspjeli dobiti nešto

Političare molimo da ne koriste ovaj prosvjed za promociju svojih stranaka (svima koji su prošli puta bili s nama hvala na lijepom ponašanju i razumijevanju), dobrodošli ste kao građani, poručili su organizatori
23. ožujka 2019. u 12:30 14 komentara 2602 prikaza
Prosvjed u Španskom
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Hvala vam na semaforu, lijepo je to od vas, ali to je samo jedna od stavki koje smo tražili, idemo dalje - poruka je to nešto više od stotinjak prosvjednika, koji su se nakon dva mjeseca od prvog prosvjeda ponovno okupili da bi ukazali na goruće probleme u Španskom koji i dalje čekaju rješavanje.

Prosvjed stanovnika Španskog Mimohod Stanovnici Španskog prosvjedovali: 'Striček Bandić, gužva nam je u školama'

Prosvjednici su prošli cijelim kvartom kako bi ukazali na probleme. Okupilo se oko stotinjak ljudi, među kojima je veliki broj djece. 

'Želimo sprave za vježbanje u parku. Omogućite i našoj djeci da budu sretni i čuvaju zdravlje boraveći u prirodi', jedan je od transparenata koji su nosili prosvjednici.

Nakon što su dobili semafor, koji je montiran na križanje Šoljanove ulice i Ulice hrvatskih branitelja, no još nije stavljen u funckiju, stanovnici ovog zagrebačkog kvarta traže i proširenje Osnovne škole Ante Kovačića koja radi u tri smjene, izgradnju novog vrtića zbog sve većeg broja obitelji s djecom i skidanje dalekovoda na Šoljanovoj. Traže još i ukidanje naplate parkinga u Šoljanovoj i ulici Vilima Korajca, te premještanje postrojenja C.I.O.S. dva kilometra dalje da ne zagađuje okoliš, a novi zahtjev je i izgradnja nove škole kao i novog doma zdravlja te kvalitetnije uređenje parkova i zelenila oko kvarta. Brojne obitelji s djecom pridružili su se prosvjedu jer, kako kažu, četvrt bilježi sve veći broj novorođenčadi, a infrastruktura ne raste dosljedno s ovim baby boomom. 

- Primjetili smo da smo prošlim prosvjedom ipak uspjeli dobiti nešto. Sad kad smo skužili da ova opcija pali, na ulicama smo još jednom - rekla je organizatorica prosvjeda Irena Babić.

Video: Prosvjednici prolaze cijelim kvartom kako bi ukazali na probleme

 "1. Nitko od organizatora prosvjeda nije političar, niti se ima namjeru baviti politikom. Ne radimo ovo da sebe promoviramo. Tu smo svojim imenima i prezimenima jer nam je stalo da se ubuduće kvalitetnije možemo družiti i mimo prosvjednih susreta. Nekima je možda čudno i nevjerojatno, ali tako je. Budite uz nas i uvjerite se!

2. Političare molimo da ne koriste ovaj prosvjed za promociju svojih stranaka (svima koji su prošli puta bili s nama hvala na lijepom ponašanju i razumijevanju), dobrodošli ste kao građani. Vaš poligon je sabornica (tamo pričajte)

3. Novinare molimo da pišu onako kako je, znamo da morate prodati novine, ali to ne znači da morate izmišljati gluposti. Ako vas nešto zanima tu smo da odgovorimo na vaša pitanja. Pozivamo vas da dođete i popratite cijeli događaj.

Kompleks u Španskom Gradnu koči sudski proces Bandić bi sad bazen s karting staze prebacio na ŠRC Špansko

4. Nismo tu da rušimo (lokalne političare) vi nas ne zanimate u tom obliku. Jednostavno nam dajte jasan plan, točne i jasne rokove i odgovore na naša pitanja. Dođite i pričajmo argumentima. Mi smo vas zaposlili da radite, ne da vas mijenjamo svako malo.
P.S. Hvala na semaforu. Vidite da se može kad se hoće", poručili su.

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • stefj:

    Sprave za vježbanje u parku? Znaju li oni koliko ćemo mi svi to platiti?... Jedan betonski ping-pong stol u režiji holdinga košta preko 40.000 Kn, onaj isti kojeg kupe za 2.000 Kn...

  • AMIKULIĆ:

    A glupog naroda!!! Stavili nam semafor??? Šta ne bi u svakom normalnoj državi i normalnom gradu na takvim mjestu trebao ići rotor, koji je sigurniji za promet i pet puta protočniji... ali oni zadovoljni sa semaforom. Lako je Bandiću sa ... prikaži još! ovakvim intelektualcima od građana.

  • samoborka:

    Gradjani grada Zagreba i okolice,TOLIKO je puno medju vama prljavaca da krvare oci svakom imalo civiliziranom covjeku,a pogotovo turistima iz zapadnih,uredjenih drzava svaki puta kada prodju zagrebackim kvartovima! Toliko je smeca uz prometnice,po parkovima,uz nasipe..ma na sve strane da nije ... prikaži još! normalno! SRAM me takvih ljudi i takvih sugradjana! NEMA OPRAVDANJA za takvo ponasanje! Ne opravdavajte se stanjem u drzavi, to sto radite je iskljucivo stvar vaseg balkanizma i nikakve odgojenosti! Zagreb i Hrvatska (dokazano!) sve vise postaju pojam neurednosti i prljavosti! Pogledajte strane turisticke portale pa se i sami uvjerite!