Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ GRADA OBJAVILI

Prostori u kompleksu Blok Badel koriste se bespravno

Blok Badel
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.04.2019.
u 18:24

Gradski pročelnik za imovinsko-pravne poslove priopćio je da su pokrenuti postupci radi iseljenja iz tih prostora te dodao da od dana kada su vlasnici evidentirani kao bespravni oni još nisu podmirili račune

Iz zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada izvijestili su u ponedjeljak da se prostori u kompleksu Blok Badel već nekoliko godina koriste bespravno te da su protiv Mislava Bjažića i udruga koje predstavlja pokrenuli postupke radi iseljenja.

Riječ je o poslovnim prostorima u bloku smještenom u dijelu ulica Šubićeva 55, Vlaška 106 i 116, te u Martićevoj i Derenčinovoj, a vlasnik kompleksa "Gorica-Badel" je Grad Zagreb. 

Za sve prostore, dug prema Gradu Zagrebu je: za korištenje prostora - 866.554,45 kuna, za komunalnu naknadu-  47.678,56 kuna i za naknadu za uređenje voda - 9.463,18 kuna, sve bez obračunatih zakonskih zateznih kamata, navodi se u priopćenju.

"Mislav Bjažić s udrugama: Športsko društvo Pantera, Zagrebački minigolf savez, Korfball klub 'Zagreb', Klub ruske kulture 'Babushka', Hrvatski minigolf savez, Minigolf klub 'Zagreb', Udruga za razvoj športskog i hostelskog turizma Zagreb, kojih je predstavnik, bespravno koristi šest poslovnih prostora u uličnoj zgradi Šubićeva 55 i to površine 789,04 četvornih metara, 137,39 četvornih metara, 59,72 četvornih metara, 158,83 četvornih metara, 62,03 četvornih metara i 60 četvornih metara", istaknuo je u priopćenju pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić.

Dodao je da Bjažić poslovni prostor površine 789,04 četvornih metara bespravno koristi od 19. prosinca 2011., a prostore površine 158,93 četvornih metara i 62,03 četvornih metara od 29. siječnja 2016. kada je utvrđeno da je provalio u prostore, prostor površine 60 četvornih metara koristi od 18. studenoga 2016. kada je utvrđeno da je provalio u prostor, dok prostore površine 137,39 četvornih metara i 59,72 četvornih metara koristi od 7.srpnja 2017. kada je prostore preuzeo od ranijeg bespravnog korisnika Udruga za unapređenje zdravlja "Aurelax".

Lasić je izvijestio da su protiv Mislava Bjažića i navedenih udruga pokrenuti postupci radi iseljenja iz tih prostora i da su postupci još uvijek u tijeku. Dodao je i da, od dana kada su evidentirani kao bespravni korisnici i zaduženi za naknadu za njihovo korištenje, nikada nisu podmirili niti jedan račun koji im je ispostavljen na plaćanje. 

Ključne riječi

Komentara 5

TM
trade_mark
15:10 30.04.2019.

jozo brkić izgleda bacio oko na badel pa su sad odjednom shvatili da netko bespravno boravi unutra.

DU
Deleted user
20:15 29.04.2019.

Zar nebi Zagrepčani trebali znati koliki novac se dobiva od Zagrebačkih prostora koji se iznajmljuju kao Badel, pa recimo skladišni prostor pod nikad napravljenom bolnicom u Blatu za koju su građani izdvajali vrlo velik novac a iznajmljuje se već oko 40 godina? Građane bi se trebalo obavještavati bar godišnje jednom u što se troše takvi novci te parkirališta, tehnički pregledi za cestarine itd! Bilo bi to lijepo znati a ne da se dešava ovo kao u tekstu gore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije