Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prosječna zagrebačka neto plaća za listopad 7.260 kuna

Najviša prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.460 kuna
04. veljače 2019. u 07:02 8 komentara 718 prikaza
novac
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za lanjski listopad iznosila je 7.260 kuna, što je nominalno za 0,85 posto više nego za rujan, a 4,3 posto više u odnosu na listopad 2017., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

euri Zarada ili preživljavanje? Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Prosječna je zagrebačka plaća za listopad 2018. naime, bila za 61 kunu veća nego za rujan, a 308 kuna viša nego za listopad godinu ranije. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za listopad na razini Hrvatske koja je iznosila 6.281 kunu, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za listopad bila je viša za 979 kuna. Podaci zagrebačke statistike pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih u prvih deset mjeseci prošle godine iznosio 7.236 kuna. 

Prosječna neto plaća za listopad u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.158 kuna, a prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio je 7.464 kune. Najviša prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.460 kuna.

Ilustracija Velike razlike Najveće plaće u Zagrebu, najmanje u Međimurju, najveći rast u Brodsko-posavskoj

Slijede zaposleni u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka s prosjekom od 10.645 kuna, dok je u računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnostima povezanim s njima prosječna plaća bila 10.485 kuna. Nadalje, prosjek plaće zaposlenih u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova iznosio je 10.324 kune, a u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda 10.298 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća u Zagrebu bila u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, 3.791 kunu, te u proizvodnji metala, 3.821 kunu. Slijede ostale osobne uslužne djelatnosti s prosjekom od 4.064 kune, te zaposleni u proizvodnji odjeće, s prosječnom neto plaćom za listopad od 4.079 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za listopad iznosila je 10.189 kuna. 

Pogledajte video o tome kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • majmudin:

  napumpano. kakvih 7000...radim u državnoj firmi i nisam vidio ni 5000...laž.

 • stefj:

  Dajte nam lijepo bruto plaće tako da imamo podatak usporediv s podacima objavljenima za EU i šire... Zagreb ima više plaće od ostatka Hrvatske radi koncentracije djelatnosti s većom dodanom vrijednosti, kao i radi Holdinga gdje su najviše plaće birokrata. ... prikaži još! Život u Zagrebu je također i skuplji nego u ostatku kopnene Hrvatske...

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  U Konzumu ?