Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslavni početak

Propala sjednica Antikorupcijskoga povjerenstva

'09.04.2010., Gradski odbor SDP-a, Zagreb - Press gradske organizacije SDP-a o pristiglim kandidaturama za celne ljude gradske organizacije. Jurica Meic, predsjednik gradske izborne komisije.  Photo:
'Goran Stanzl/PIXSELL'
17.01.2013.
u 10:30

– Nije propisano da mi možemo donijeti pravilnik i etički kodeks - kazao je član tijela Jurica Meić (SDP) na jučerašnjoj sjednici.

Prva sjednica skupštinskog tijela Antikorupcijskog povjerenstva koje je trebalo građanima pomagati u borbi protiv korupcije, kontrolirati potrošnju gradskog novca i slično, zapela je u samom startu. Problem je, naime, nastao oko procedure donošenja poslovnika i etičkog kodeksa.

– Nije propisano da mi možemo donijeti pravilnik i etički kodeks - kazao je član tijela Jurica Meić (SDP) na jučerašnjoj sjednici.

S tim se, pak, nije složila predsjednica Povjerenstva Danira Bilić (HDZ) koja je kazala da se u postojećoj odluci nigdje ne navodi da Povjerenstvo ne može samo donijeti pravilnik.

– Nije donešen ni statut ni kodeks jer je zastupnik Jurica Meić zatražio da se o tome izjasni tajnik skupštine. Povjerenstvo će zatražiti njegovo mišljenje jer mi nije namjera poticati sukobe uoči lokalnih izbora - objasnila je Bilić.

Alen Ostojić, HSLS-ov član Antikorupcijskog povjerenstva, upozorio je kako je i do sada bilo dosta nespretnosti prilikom početka rada, a kao primjer je naveo da je u njega imenovana Vanja Škorić iz GONG-a, a da to ona sama nije ni znala.

Komentara 4

ST
stefj
11:20 17.01.2013.

Pa naravno da je propala. Od kada ovi dođoše na vlast, pali smo desetak mjesta po borbi protiv korupcije. Klijentelizam i nepotizam što ovi uredno provode, smatra se jednim od najtežih oblika korupcije, koji donosi najviše štete društvu, čak više od primanja mita.

CA
cavecanem
11:44 17.01.2013.

tucat kamen svi odreda, bez obzira na stranačku pripadnost

ZJ
zjerko44
11:47 17.01.2013.

griješite poštovana/ni stefj ovo je poštena vlast pa ministar linić pošteno sam sebi plati put u dubai i slučajno ljetuje sa čovjekom koji je dužan nekoliko miliona državi odakle je on to mogao znat pa antikorupcijsko pojerenstvo neče da radi ida upozori poštenog ministra na nepošteno ponašanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije