Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad temperature

Uskoro burna promjena: 'Bit će grmljavine, oluje s tučom...'

pljusak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
16.08.2017.
u 21:36

Zoran Vakula navodi da će u sljedećem tjednu dosadašnje razdoblje iznadprosječne topline zamijeniti dobu godine primjerenija temperatura

Do subote će biti sve toplije, ponegdje i vrlo vruće, uz južinu, nekima i neugodno sparno, a zatim se opet očekuje nagla i burna promjena, uz pad temperature i za desetak stupnjeva.

Kako piše meteorolog Zoran Vakula za HRT, pljuskova i grmljavine bit će gotovo sigurno, gdjekad vjerojatno i olujnog nevremena, a na Jadranu će nevolje stvarati i najprije jako jugo, pa još više jaka i olujna bura – već potkraj subote na sjevernom dijelu, u nedjelju posvuda.

pljusak
1/11

– Potkraj subote i u nedjelju slijedi nova jaka promjena vremena, uz pad temperature te uz prolazno jak vjetar, na udare mjestimice i olujan –  sjeverni i sjeveroistočni, gdjegod i sjeverozapadni. Bit će i pljuskova i grmljavine, a moguća su i mjestimična olujna nevremena s tučom. Već u subotu poslijepodne na zapadu i sjeveru zemlje te na sjevernom Jadranu nakon juga vjerojatno će već u subotu navečer zapuhati jaka, često i olujna bura. U noći na nedjelju i tijekom nedjelje oblaci i vjetar premještat će se sve do juga Jadrana. Ponegdje su ponovno moguće i pijavice –  navodi Vakula, dodajući da je kiša u sjevernijim krajevima gotovo sigurna, ponegdje i desetak litara po četvornome metru.

pljusak
1/11

Vakula također navodi da će u sljedećem tjednu dosadašnje razdoblje iznadprosječne topline zamijeniti dobu godine primjerenija temperatura.

Komentara 10

DU
Deleted user
22:22 16.08.2017.

Ajde Vakula odj...u skokovima više...svima preporucam yr.no ! Jedina prava prognoza

OK
okvarbudovič
08:11 17.08.2017.

kad ce vec jednom taj snjeg.

DU
Deleted user
13:19 17.08.2017.

Suša je jer ste vi Hrvati u zadnje vrijeme loši vjernici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije