Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVAJTE U FILMU I GLAZBI NA TRAVI

Projekcija Chaplinova "Mališana" na Tomislavcu

Tomislavac
Foto: PR FOTO
06.07.2016.
u 10:46

U petak, 8. srpnja 2016., u sklopu Festivala Zagreb classic, na zagrebačkom Tomislavcu, s početkom u 21:15, bit će održana projekcija kultnog nijemog filma „Mališan“ legendarnog Charlieja Chaplina koju će, originalnom glazbom skladanom upravo za ovaj film, pratiti orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića.

Koncept Fil(m)harmonije uspješno spaja dvije umjetnosti- filmsku i glazbenu. „Mališan“ Charlieja Chaplina kultni je nijemi film iz 1921., te prvi dugometražni film u kojem ovaj kultni komičar potpisuje scenarij, režiju, produkciju te naknadno skladanu glazbu (iz 1971.), a ujedno tumači i glavnu ulogu. Upravo ovaj film smatraju najvećim trijumfom Chaplinove karijere, a bit će prikazan u petak, 8. srpnja 2016. u sklopu Festivala Zagreb Classic na Tomislavcu.
Ulaz na događanje je slobodan, stoga iz Zagrebačke filharmonije pozivaju da još jednom pripremite dekice i uživate u glazbi na travi, ali ovaj put, i u  – filmu na travi.

Film prati priču o Skitnici, vjerojatno najpoznatijem liku s celuloidnih vrpci ikada, čije dogodovštine pratimo u većini Chaplinovih filmova, koji ovoga puta preuzima brigu o malenom napuštenom dječaku. Kako dječak odrasta, tako ga Skitnica sve više uvodi u tajne uličarenja, sve dok u dobi od 5 godina ne postane ravnopravan (i jednako uspješan u sitnim krađama i prevarama) Skitničin poslovni suradnik. U fascinantno uspješno izvedenoj ulozi dječaka našao se maleni Jackie Coogan, kojeg je ova uloga prometnula u prvu pravu dječju filmsku zvijezdu.

Zagrebačka filharmonija film će pratiti izvedbom glazbe iz filma i tako vam omogućiti potpuni audio-vizualni doživljaj.

Budite s nama na Tomislavcu 8.7.2016. od 21:15 sat!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije