Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prodavače s Borongaja sele na okretište Dubec

Riječ je o površini sjeverno od autobusnog terminala, omeđenoj parkiralištem na istočnoj strani, Dubečkom ulicom na sjeveru i pješačkom stazom na zapadnoj strani
18. srpnja 2016. u 14:33 4 komentara 5536 prikaza
Borongaj plac

Trgovci odjećom i obućom koje je gradonačelnik nedavno odlučio izbaciti s tržnog prostora na Borongaju kako bi se ondje uredilo parkiralište za bazen Svetice, od rujna će moći prodavati na okretištu tramvaja Dubec.

Riječ je o površini sjeverno od autobusnog terminala, omeđenoj parkiralištem na istočnoj strani, Dubečkom ulicom na sjeveru i pješačkom stazom na zapadnoj strani. Odluku mora potvrditi Gradska skupština, a nakon toga u kolovozu će se ondje postaviti 60 drvenih kućica.

O ovom prijedlogu prodavači od kojih je 30 još uvijek na Borongaju gdje imaju dozvolu rada do 1. rujna još uvijek ne zna ništa.

Dubec | Autor :

– Načuli smo da će se o tomu odlučivati u Skupštini, no mi još nismo dobili takav prijedlog. Kada ga dobijemo, sastat ćemo se i dogovoriti, no nama je ipak cilj da ostanemo ovdje gdje su se kupci na nas već naučili – kazala je Sanja Glasnović, jedna od vlasnica obrta.

Dodala je da po njoj lokacija u Dupcu i nije toliko loša jer je riječ o prometnom prostoru, no da za sada čekaju rasplet situacije. Saznajemo da mjesečno za štand plaćaju po 900 kuna, a da bi ih u Dupcu, ako pristanu na preseljenje, trebale dočekati drvene kućice poput onih na Trešnjevačkom placu.

Podsjetimo i da su im s Tržnica ponudili da mogu prodavati i na tržnici Trešnjeka ili Volovčica.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

 • Škarpina:

  Bas me zanima kaj ce tam moci prodati pored Konzuma, interspara, Lidla i inih drugih velikih trgovina u krugu od 500 m. U svakom slucaju, sretno...

 • slaven.zadravec:

  Onu staru, s početka kapitalizma, o ovcama i ljudima možemo preraditi u: Kako su automobili pojeli ljude!

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  Molimmmm. Uređivanje parkirališta za bazen Svetice. Kakava glupost i izmišljotina. Neka uzmu Dinamu dio prostora i daju za bazen. Sada ću ja od bazena ići pješke 400m da dođem do parkirališta. Neka uzmu dio one travnate površine gdje će biti ... prikaži još! rugoba od Kampusa za bazen. Kako nekima nije jasno da parkiralište mora biti uz bazen. Dobro da se za taj bazen ne uređuje parkiralište kod velesajma. Svašta.