Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BORBI PROTIV KORONE

Prodajom #StayHome majici mladi dizajner prikuplja novce za respirator

#StayHome majice
Foto: Privatna arhiva
1/6
12.04.2020.
u 20:51

Majice se prodaju putem webshopa i interes je zasad, kaže, velik, a vijesti o projektu došli su i do same ravnateljice Klinike Alemke Markotić.

Stoje po 90 kuna, a od toga 40 nakon prodaje donirat će se Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" za kupnju prijeko potrebnih repiratora u borbi protiv koronavirusa. Majice s potpisom #StayHome ili "Pandemic" omislio je mladi grafički dizajner Vinko Makek, a ideja za to, kaže, na pamet mu je pala usred pisanja maila jednom klijentu.

- U mailu sam uz svoj potpis stavio hešteg #stayhome i nakon toga počeo "čačkati" po Photoshopu. Skužio sam da to dobro izgleda kao logo i da bi se moglo otisnuti na majicu i tako prodavati - objašnjava nam kako je sve krenulo ovaj student četvrte godine na Grafičkom fakultetu, koji "freelanca" kao logo dizajner. Ideju je podijelio s prijateljicom s fakulteta, čiji tata Tomica Farkaš izrađuje majice i te ima svoj webshop. Dogovor se postigao, i proizvodnja je odmah krenula.

- Vinko nam se javio s tom idejom, i prijedlogom da sav novac od zarade damo za kupnju respiratora i odmah sam se složio - kaže nam Farkaš. Majice se prodaju putem webshopa i interes je zasad, kaže, velik, a vijesti o projektu došli su i do same ravnateljice Klinike Alemke Markotić.

- Nazvala je da zahvali i rekla nam je da je svaka kuna bitna. Možda nećemo prikupiti dovoljno sredstava za kupnju cijelog respiratora, ali sretni smo da damo mali obol u ovom svemu – skromno će Farkaš. Majice su izrađene od stopostotnog pamuka, bijele boje s različitim natpisima i u veličinama, a prilagođene su za žene, muškarce i djecu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DonnaIF91
DonnaIF91
22:29 13.04.2020.

Sandra, 26. w︆︅w︆︅­­w︆︅.︆︅­­Ki︆︅s︆︅­­s︆︅T­­o︆︅k︆︅­­.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije