Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef gradskog ureda

Pročelnik Prežigalo završio tekst za mjuzikl o borbi Turaka i Kaptola

ladislav prežigalo
Antonio Bronić/PIXSELL
23.11.2011.
u 08:00

Stalno pišem, ne treba mi puno kad cijelu radnju sastavim u glavi. Pustio sam mašti na volju – kaže Ladislav Prežigalo

Dok tijekom radnog dana rješava birokratske zadatke i dijeli packe upravi Holdinga zbog, kako je nedavno rekao, rastrošnosti i nedovoljnih mjera štednje, Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, u privatno vrijeme upravo završava tekst i libreto za novi mjuzikl pod radnim nazivom “Crna kuća”.

– Stalno pišem, ne treba mi puno kad cijelu radnju i koncept sastavim u glavi. Jednostavno sam pustio mašti na volju – kaže pročelnik Prežigalo, koji se novim mjuziklom dotaknuo istinite priče o biskupu Borkoviću i borbi Turaka i Kaptola.

– Cijeloj priči u kojoj je Kaptol uvijek pobjeđivao Turke pa se situacija izokrenula, a biskup Borković promijenio vjeru dodao sam ljubavni zaplet, nanizao šale i izmislio kraj – ponosno priča pročelnik.

Mjuzikl predviđa deset glumačkih uloga, a kada kreće u realizaciju znat će se tek za mjesec dana, kad će početi i potraga za glumcima. Priznaje pročelnik da uživa u prilici da mašti da na volju i bavi se ovako kreativnim poslom.

– U gospodarstvu bi trebalo biti više mašte, ali sve je to blokirano birokratskim pristupom. Naravno da gospodarstvo može biti maštovito, ali kad se ono uništi, ne treba čuditi da smo se našli upravo u ovakvoj situaciji – slikovit je pročelnik-umjetnik.

Komentara 2

AM
amato
08:08 23.11.2011.

Ovaj ekonomski pripovjedač, iliti pričamtipriču živi od svog nerada, a plaćaju ga zagrepčani. Ali, ima Boga.

VI
Vito
13:32 23.11.2011.

Pročelnik Prežigalo završio tekst za mjuzikl o borbi Turaka i Kaptola Taj bi trerbao završiti u zatvoru - radio jeu \"narodnoj tehnici\" pa je zgradu \"narodne tehnike poklonio gradu Zagrebu iako je bila vlasništvo udruge \"narodna tehnika\" od 1987.g. kadd je izgrađena... Praktički, radio je (ili još uvijek radi) na dva mjesta i tako je samo sebi kao \"šefić\" jednog ureda poklonio zgradu u vlasništvu udruge u kojoj je isto radio kao neki \"šefić\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije