Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prirodoslovni muzej otvara seriju izložbi do 2023. kada se očekuje otvorenje obnovljene zgrade

Muzej, koji bi se u novom ruhu trebao otvoriti za dvije godine. trenutno je u projektu obnove, vrijednom gotovo 70 milijuna kuna, od čega je 57,2 milijuna stiglo iz europskih fondova, a ostatak iz gradske blagajne.
27. rujna 2021. u 17:00 0 komentara 253 prikaza
Foto: Mario Krištofić i Nives Borčić
Pogledajte galeriju 1/14

Od ove srijede pa do 8. listopada na Europskom trgu bit će postavljeno 20 solarnih panela u sklopu izložbe koja govori o značaju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja te sadašnjim aktivnostima institucije. Posjetiteljima će pružiti uvid u slavnu prošlost palače, dio fundusa i vrijednosti u novom muzeju.

Planirana serija izložbi “Hrvatski prirodoslovni muzej u vremenima izazova 1846. do 2023.” prema riječima organizatora slavi dosege matične muzejske institucije za prirodoslovlje u Hrvatskoj, tijekom gotovo 180 godina postojanja. Serija obuhvaća nekoliko fotodokumentarnih izložbenih projekata, koji će rezultirati reprezentativnom Fotomonografijom istog imena.

"Do novog HPM-a", čije se obnovljeno izdanje otvara 2023., posjetitelji će moći razgledati još tri izložbe:

 | Autor : Mario Krištofić i Nives Borčić Foto: Mario Krištofić i Nives Borčić

2022. “Iza kulisa - novi stalni postav HPM-a” 
Fotodokumentarna izložba o radu muzealaca HPM-a na pripremi građe za stalni postav, presjek po katovima postava s posebnim osvrtom na pripremu za stalno izlaganje ključnih eksponata (restauracija, konzervacija, storytelling, priprema diorama, kontekstualizacija muzejskog predmeta).

2022. ”Gornjogradska ljepotica - najviša točka Gornjeg grada” 
Fotodokumentarna izložba o zgradi Pejačević/Amadeo, povijesti palače, potres(nom) razdoblju, evakuaciji muzejske građe i muzejske dokumentacije te inventara, rekonstrukciji i obnovi zgrade na drevnom gornjogradskom bedemu.

2023. “Dobrodošli u novi muzej” 
Fotodokumentarna izložba o povratku fundusa za postav i djelatnika u obnovljenu palaču, novi sadržajima muzeja za 21. stoljeće, realizaciji postava i uslugama za javnost.

projekt rekonstrukcije U 'umiveni' Prirodoslovni muzej ići ćemo 2023. godine Zagreb: Ispred Meštrovićevog paviljona postavlja se umjetnička instalacija "Prostoria Net" IZLOŽBA U MEŠTROVIĆEVOM PAVILJONU 'Prostoria 10' - Razvojem tvrtke nisu nastajali samo proizvodi – komadi namještaja – već i živo znanje LETEĆI MEDVJEDIĆI Sjećate se ekipe kojoj je dom u šumarku skrivenom? Vratila se

Prirodoslovni muzej, koji bi se u novom ruhu trebao otvoriti 2023. trenutno je u projektu obnove, vrijednom gotovo 70 milijuna kuna, od čega je 57,2 milijuna stiglo iz europskih fondova, a ostatak iz gradske blagajne.

>>> Pogledajte:Pronađen mrtav muškarac u zagrebačkom Trnju. Susjed kaže: "Tu se čula nekakva svađa. Ležao je na boku, vidio sam povredu glave."

STRANCI U HRVATSKOJ
Claire Sangster Jokić: Kod Hrvata mi se sviđa zajedništvo, a ovdje imam bolji život nego što bih imala u Kanadi
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.