Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MUZEJU GRADA ZAGREBA

Priredili program umirovljenicama za Dan žena: Mogu sudjelovati u radionicama, a ovo je inspiracija

Zagreb: Zgrada Muzeja grada Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.03.2024.
u 07:00

Prva radionica polazi od crteža plesačica slikarice Anke Krizmanić, naslovljenih Slobodne invencije, što pretpostavlja pokret koji ne podliježe ustanovljenim pravilima i načinima (plesa) već dopušta osobnu kreativnost i slobodne odluke

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2024. 10 sati, u Muzeju grada Zagreba bit će održana prva radionica iz ciklusa Tijela na papiru pod vodstvom plesne umjetnice Zrinke Šimičić i likovne umjetnice Marine Bauer. Inspirirane djelima iz Zbirke hrvatskih slikarica rođenih u 19. stoljeću, Zrinka Šimičić i Marina Bauer osmislile su seriju radionica koje kroz pokret i likovno oblikovanje tematiziraju odnos unutarnjeg iskustva tijela i njegove vanjske reprezentacije.

Posebno se usredotočuju na žensko tijelo te položaj i ulogu žena kroz povijest slikarstva, povezujući ih s aktualnim društvenim kontekstom. Prva radionica polazi od crteža plesačica slikarice Anke Krizmanić, naslovljenih Slobodne invencije, što pretpostavlja pokret koji ne podliježe ustanovljenim pravilima i načinima (plesa) već dopušta osobnu kreativnost i slobodne odluke.

VEZANI ČLANCI:

Uz vodstvo plesne umjetnice i somatske praktičarke Zrinke Šimičić, na radionici će probuditi užitak u kretanju koje proizlazi iz osvještavanja vlastitog tijela, njegovih granica i mogućnosti, a s likovnom umjetnicom, kiparicom Marinom Bauer, izrazit će to iskustvo kroz oblikovanje prostornog crteža žicom te istražiti na koje načine i do koje mjere vizualni prikaz pokreta doživljavamo kroz tjelesnu percepciju.

Radionica je besplatna i namijenjena umirovljenicama, uz obaveznu potvrdu sudjelovanja, a broj sudionica je ograničen. Ciklus radionica Tijela na papiru nastao je u suradnji s umjetničkom organizacijom Multimedijalna koliba u sklopu programa Zbirke hrvatskih slikarica rođenih u 19. stoljeću.

FOTO Zagreb 'prošarale' nježne nijanse ružičaste: Pogledajte čarobne prizore s ulica metropole

Zagreb: Zgrada Muzeja grada Zagreba
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije