Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca i kazalište

Priprema, pozor...kazalište!

idemo u afriku,dječja predstava,bok fest,bjelovar (1)
Damir Špehar/PIXSELL
18.03.2013.
u 11:00

Manifestacijom se obilježava Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade, Svjetski dan pripovjedanja i Svjetski dan kazališta.

Otvorenjem izložbe marioneta Marijane Županić- Benić u knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića danas u 12 sati počinje manifestacija \"Priprema, pozor...kazalište\".
Uz izložbu, početak projekta će popratiti i Smotra dječjih amaterskih kazališnih grupa knjižnica, vrtića i osnovnih škola.

Tijekom deset dana programa održat će se jedanaest dječjih predstava, tri radionice, okrugli stol i izložba lutaka,  a povod manifestaciji su Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade (20.3.), Svjetski dan pripovijedanja (21.3) te Svjetski dan kazališta (27.3.).

Cilj projekta je usmjeravanje, prvenstveno mlade publike, na umjetnički tekst, književnost i pripovijedanje kroz dramsku formu. Participirajući u ovom projektu, bilo kao sudionici u izvedbi ili kao gledatelji, djeca komuniciraju kroz umjetnost, uče sagledavati život kroz simboličke oblike, primaju sadržaje koji su dio zajedničkog kulturnog naslijeđa i sami stvaraju nove čime potičemo njihov duhovni rast, stoji na stranicama knjižnica grada Zagreba.

Tema programa u 2013. je dječji dramski tekst.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije