Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prilika da vidite najbolji show s dinosaurima na svijetu!

Show koji je pogledalo više od devet milijuna ljudi diljem svijeta
02. kolovoza 2018. u 10:54 0 komentara 707 prikaza
Foto: Patrick Murphy
Pogledajte galeriju 1/10

Dinosauri će još jednom kročiti međunarodnim tlom kada se globalno priznata produkcija, ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni, temeljena na nagrađivanom BBC-ovom televizijskom serijalu, posjeti Hrvatsku u 2019.!

Preko 9 milijuna ljudi, u više od 250 gradova diljem svijeta do sada je pogledalo ovaj spektakl, čija je prva postaja na novoj svjetskoj turneji bila Newcastle (UK) 20. srpnja ove godine, odakle se otisnuo na međunarodnu turneju, osvajajući arene širom Europe.

Produkcija vrijednosti 20 milijuna dolara uključuje novu, najsuvremeniju tehnologiju, opravdavajući svoju poziciju najveće i najbolje predstave o dinosaurima na svijetu.

Ova nova produkcija pokazat će spektakularne i živopisne promjene dinosaura temeljene na najnovijim znanstvenim istraživanjima, uključujući i moguću pojavu perja u nekih vrsta.

ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni djelo je producenata Global Creatures, na čelu s CEO Carmen Pavlovic. Pavlovic kaže: “Oduševljena sam što se ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni otiskuje na međunarodnu turneju.

Nova generacija spremna je doživjeti ove zvijeri u prirodnoj veličini, u zapanjujućem spektaklu bez premca u opsegu i kvaliteti.

Mnoga su naša bića “evoluirala” od posljednje turneje, sada s prepoznatljivim perjem, grbama na glavama i lepezastim repovima, portretirajući nedavna otkrića o fizičkoj prirodi ovih masivnih stvorenja. Show zadržava titulu nezaobilaznog za publiku svih uzrasta.”

Predstava u trajanju sat vremena i 40 minuta uživo dočarava evoluciju dinosaura gotovo filmskim realizmom.

ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni donosi scene interakcije između dinosaura, prikazuje evoluciju dinosaura mesoždera u šetače na dvije noge, te biljojede u samoobrani od svojih žustrijih predatora.

Iz njihove 200 milijuna godina duge vladavine zemljom, u showu je predstavljeno 9 vrsta dinosaura.

Predstava uključuje Tyrannosaurusa Rexa, najvećeg grabežljivca među dinosaurima, kao i Plateosaura te Liliensternusa iz razdoblja trijasa, Stegosaura i Allosaurusa iz jure, Torosaurusa i Utahraptora iz impresivnog razdoblja krede. Najveći među njima je Brahiosaur, od nosa do repa 11 metara visok i 17 metara dugačak.

Izgradnja takve produkcije trajala je godinu dana i zahtijevala tim od 50-ak ljudi, uključujući inženjere, tekstilne tehničare, proizvođače kože, umjetnike, slikare, te stručnjake animatronike.

Povijest svijeta odigrava se dijeljenjem zemljinih kontinenata, prikazujući prijelaz iz sušne pustinje razdoblja trijas u bujne zelene oaze i sile kasnije jure. Oceani se formiraju, vulkani eruptiraju, šuma se zapaljuje i sve vodi ka padu ogromnog kometa, koji pogađa zemlju i uzrokuje izumiranje dinosaura.

Nastao u Australiji, nakon višegodišnjeg planiranja, ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni premijeru je imao u Sydney Acer Areni prije 11 godina, točnije u siječnju 2007. Ubrzo nakon uspješne prve sezone, ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni osvojio je Sjevernu Ameriku, Europu i Aziju okupivši rekordnu publiku gdje god se pojavio.

DATUMI PREDSTAVA:

8.-10.03.2019. • Arena Zagreb
(petak 8.3. u 19 sati, subota 9.3. u 11, 15 i 19sati, nedjelja 10.3. u 11 sati)
Ulaznice za ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni će biti dostupne od 3.8.2018.

Ulaznice su dostupne na: Eventim.hr
Za više informacija posjetite: www.setnjasdinosaurima.hr
Ulaznice su dostupne po cijenama: 150 / 200 / 250 / 290 kn


ŠETNJA S DINOSAURIMA – Spektakl u Areni  nastao je u Australiji od producentskog tima:
Gerry Ryan, Malcolm Cooke and Jill Bryant, a svijetu ga je predstavio Global Creatures

www.dinosaurlive.com
Walking with Dinosaurs word mark & logo TM & © BBC 1998

Čarobna Rusija-blagdansko izdanje
ČAROBNA RUSIJA
Za vrijeme blagdana na kućicama vas čeka kavijar „to go“, a zimsku idilu upotpunit će viteške bitke

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.