Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodavat će dionice Holdinga?

Prosvjednici poručili uoči skupštine: Prijedlogom proračuna Bandić kupuje političku podršku

milan bandić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
20.12.2016.
u 09:55

Optužili su Bandića da je u godinama vladavine potrošio 150 milijardi kuna pri čemu nije riješio glavni infrastrukturni problem Zagreba: gospodarenje otpadom

– Ne dajte Bandiću još jedan proračun – poruka je to članova Zelene akcije i Prava na grad skupštinarima uoči današnje sjednice. – Prijedlog proračuna Grada za 2017. godinu samo je još jedan u nizu poteza kojima gradonačelnik Bandić kupuje političku podršku uoči izbora zanemarujući ulaganja u razvoj glavne gradske infrastrukture – poručilo je dvadesetak prosvjednika.

Optužili su Bandića da je u godinama vladavine potrošio 150 milijardi kuna pri čemu nije riješio glavni infrastrukturni problem Zagreba: gospodarenje otpadom.

Na današnjoj sjednici skupštinari odlučuju o proračunu grada, a po hitnom je postupku na dnevni red sjednice uvrštena prodaja dionica u vlasništvu Holdinga, među kojima je i udio u Vodoprivredi, Samoborskoj banci, Magmi, Industrogradnji, Hrvatskom telekomu i Croatia Osiguranju. Protiv hitnog uvrštavanja bili su SDP-ovci zastupnici, dok su HDZ-ovi zastupnici podržali su prodaju dionica. 

– Dionice Samoborske banke i Vodoprivrede Zagreb kojima se ne trguje na tržištu kapitala i s osnove kojih se ne isplaćuje dividenda, ponudit će se postojećim dioničarima. Ako oni iskažu interes koji je veći od broja dionica, Grad Zagreb će svakom dioničaru prodati najviše onaj postotak dionica koji odgovara njegovom udjelu u temeljnom kapitalu, a ostatak do punog iznosa dionica putem javnog nadmetanja – poručili su u Gradu.

Bandić se osvrnuo i na klub Jabuku poručujući da je dao nalog da se vodstvo kluba iseli budući da duguju Gradu 130 tisuća kuna. 

– Dao sam nalog da se gospoda isele, ali nisam dao nalog da se Jabuka zatvori. Bit će natječaj za taj prostor – rekao je Bandić. Najavio je da će se u srijedu sastati s predstavnicima lunaparkova i da Grad razmišlja da za njih uz okretišta pronađe mjesta za trajno postavljenje sprava, a poručio je da se neće gasiti ni Suza.

– Telefon samo preuzimaju Zoološki vrt, ništa se ne gasi. Ja sam čovjek koji nikada ne bi ugasio ništa – kazao je Bandić.

Komentara 11

DU
Deleted user
17:49 20.12.2016.

Nastradao si Bandiću kada ti se sada ogorćena Urša legne nasred Cvjetnog trga, i počne se prenemagati.

TV
tvrdapixa
18:51 20.12.2016.

Bože, koliko li samo novinskog prostora podariše ovim marginalcima?! I oni bi stopama Pernara - put Sabora i sigurne lovice!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:01 20.12.2016.

Da dodam još i ovo. Jadan je takav HDZ, sa 21000 članova u Zagrebu, kad kandidira Milana Bandića, bivšeg političkog radnika u SFRJ, za svoga kandidata za gradonačelnika po četvrti put, usprkos njegovoj biografiji i "gradonačelničkom putu". A sada brišite, koliko hoćete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije