Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA GESTA

Prijateljice našle 1400 kuna: Normalno da smo tuđi novac vratile

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 08:36

Erlisa i Dora novac su našle u zagrebačkoj Malešnici na putu iz škole, ispred voćarne

– Na putu iz škole ispred voćarne na pločniku smo našle novac. Nismo ni pomislile da ga zadržimo, znamo da bi nama bilo krivo da smo izgubile toliko kuna, a da nam ih nitko ne vrati – objašnjava osmašica Erlisa, koja je na zagrebačkoj Malešnici s prijateljicom Dorom u utorak popodne pronašla snop s 1400 kuna.

Novac su odmah odnijele u voćarnu, “Mali vrt”, kako bi ga predale nekom odraslom, a njihova je gesta oduševila vlasnika Marka Dravinca.

On je na Facebooku odlučio potražiti vlasnika novca, ali i potaknuti da se nalaznice nagrade. Kamera iznad voćarne, naime, zabilježila je čovjeka kojemu je novac ispao iz džepa pa je fotografiju objavio na grupi “Zakaj volim Špansko”. Zahvaljujući komentarima pod postom voćarne, novac je brzo vraćen u prave ruke, a Fejs je pomogao da se pronađu i poštene djevojčice čiji identitet u prvi mah nije bio poznat. Dobile su nagradu od vlasnika novca i sok iz trgovine.

– Iskreno, nismo očekivale da ćemo nešto dobiti, a i jako nas je iznenadilo kad smo saznale da nas se traži – kaže Dora.

Roditelji osmašica s Malešnice, naravno, pucaju od ponosa.

– Znala sam da je moja kći netko na koga se može računati i da je pristojna, ali ovo me je iskreno baš oduševilo i presretna sam zbog njihova dobrog čina – oduševljena je Dorina mama Tanja.

Čin dviju učenica oduševio je i javnost.

– To nam je čudno jer nam je normalno da treba vratiti novac koji nađeš, ali smo i jako sretne – kaže Dora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije