Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prihvaćen ugovor za nabavu 64.400 spremnika za odvajanje otpada

Od tog će iznosa 85 posto osigurati Europska unija, a 15 posto Grad Zagreb što je oko 12 milijuna kuna, s PDV-om.
23. srpnja 2018. u 13:45 0 komentara 378 prikaza
Smeće
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su na sjednici većinom glasova prihvatili zaključak o sklapanju ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojim se planira nabaviti 64.400 spremnika za papir, plastiku, biootpad i tekstil, i to za 76 milijuna kuna. Od tog će iznosa 85 posto osigurati Europska unija, a 15 posto Grad Zagreb što je oko 12 milijuna kuna, s PDV-om.

Resnik Novac stiže danas Za Centar za otpad Zagrebu iz fonda EU više od 25 milijuna kuna

Taj će se iznos osigurati u proračunu Grada Zagreba za 2019., kada se i očekuje obveza plaćanja. U obrazloženju se ističe da će se nabavkom spremnika u Zagrebu u 2020. godini ostvariti povećanje stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada za četiri posto u odnosu na 2016. godinu što ukupno iznosi 14,30 posto.

Recikliranje Gospodarenje otpadom Svijest o važnosti recikliranja razvija se od malih nogu

Na sjednici Skupštine prihvaćen je zaključak o mirovanju mandata gradskoj zastupnici Sandri Švaljek (Nezavisna lista Sandre Švaljek) koja je nedavno imenovana na dužnost zamjenice guvernera HNB-a. Na zastupničkom mjestu u Skupštini zamijenit će je Jozo Miličević.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.