Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pridružite se utrci i pomognite osobama s autizmom

Ovogodišnja humanitarna utrka se zove "Kišni čovjek" jer donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu, a prihod je namijenjen programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života.
19. lipnja 2019. u 22:08 0 komentara 377 prikaza
Trčanje
Pogledajte galeriju 1/2

Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija i ove godine pozivaju trkače i rekreativce Zagreba i Hrvatske da humanitarnom utrkom obilježe Međunarodni dan sportskih novinara – 2. srpnja 2019. Start utrke na 5 km - koja je humanitarna i nije natjecateljskog karaktera - je 2. srpnja (utorak) na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18,30 sati.

Boris Johnson utrka za premijera Zagovornik Brexita Boris Johnson sve je bliže osvajanju najviše britanske funkcije

Ovogodišnja humanitarna utrka se zove "Kišni čovjek" jer donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu, a prihod je namijenjen programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života. Za utrku se možete prijaviti preko portala Trčanje.hr ili uplatom startnine na savskom nasipu na dan utrke.

Mnogi su pogledali film ‘Rain Man’ s Dustinom Hoffmanom, ali u svojoj blizini nikada nisu susreli ni doživjeli osobe s autizmom. Za odrasle i starije osobe s invaliditetom, poput autizma, rijetko se provode humanitarne akcije i u tome vidimo značaj ove inicijative, jer je noćna mora svakog roditelja s djetetom s teškoćama u razvoju upravo briga za to dijete kad odraste, a roditelji ostare.

neukusno Autistični dječak dobio nagradu za najnapornijeg učenika škole

Ovom utrkom doniramo Centar za autizam za kupnju potrebne opreme: posebne dizalice koja bi mnogo značila u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene, a korisnici bi bili neovisniji i samostalniji ako se bolje opreme stambene jedinice za odrasle. Pomažemo i kupnju tablet komunikatora kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije i socijalnih odnosa s okolinom. Cedevita je prihvatila sponzorstvo i osigurana je voda i sokovi za sve trkače i nagrade za djecu u dječjoj utrci (djeca ne plaćaju startnine).

Utrka solarnih automobila SISAK Utrka solarnih automobila koje su izradili učenici srednjih škola

- Nama, srećom, ne treba dizalica, trebamo samo ustati i krenuti. Krenimo i pozovimo do 02. srpnja što više ljudi da dođu na humanitarnu utrku za Kišnog čovjeka. Svi možemo sudjelovanjem u ovoj utrci i potaknuti osjećaj kako je lijepo brinuti se općenito o starijima, jer starija životna dob je teškoća sama  po sebi i bez autizma – poručuju organizatori.

Utrku su pokrenuli Atletski klub Žumberak, Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija. Ovim humanitarnim sportskim događajem obilježit ćemo i Međunarodni dan sportskih novinara.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.