Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVIDLJIVI GRAD I MITSKI NARATIVI

Pridružite se javnoj raspravi od povijesti i sadašnjosti Trga narodne zaštite

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
16.07.2020.
u 12:39

Umjetničkim projektom Nevidljivi grad I mitski narativi prisjetit će se nastanka najstarijega trga preko Save, u kontekstu kojeg se žele reflektirati izgubljene urbanističke i socijalne vrijednosti, istražiti iskustva svakodnevnog življenja njihovih stanovnika danas

U sklopu projekta Nevidljivi grad i mitski narativi Studija Artless vezanog uz urbanističku problematiku Trga Narodne zaštite i naselja Remetinečki gaj u sklopu projekta SuKultura u suradnji sa Centrom za kulturu Novi Zagreb pozivaju se zainteresirani stanovnici metorpole danas na javnu raspravuu 18.30 sati, u dvorani podruma CKNZG na adresi Trg Narodne zaštite 2. Govorit će se o povijesti i sadašnjosti Trga Narodne zaštite u Remetinečkom gaju na kojem je 1955. sagrađena zgrada općine Remetinec.

Bila je to, inače, prva zgrada u naselju i jedna od prvih javnih zgrada u Novom Zagrebu. Danas je u njoj smještena VI. Policijska postaja kojoj gravitiraju stanovnici čitavog tog dijela. Na trgu je i zgrada CZK Novi Zagreb, dugo godina jedina institucija kulture južno od Save. Izvorno urbanističko rješenje trga, pak, kojega je autor Branko Berc, uvelike je devastirano pretvaranjem većeg dijela trga u parkiralište i odlagalište zaplijenjenih vozila te zatrpavanjem nekadašnje fontane.
 
Umjetničkim projektom Nevidljivi grad I mitski narativi prisjetit će se nastanka najstarijega trga preko Save, u kontekstu kojeg se žele reflektirati izgubljene urbanističke i socijalne vrijednosti, istražiti iskustva svakodnevnog življenja njihovih stanovnika danas te pokrenuti raspravu o adekvatnijem korištenju trga i zgrade policijske postaje sa svrhom unaprijeđenja kvalitete života u naselju Remetinečki gaj. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije