Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANACIJA U TIJEKU

Puknuo magistralni vrelovod, dio Novog Zagreba bez tople vode

Zagreb: Na Aveniji Dubrovnik kod Utrina pukao vrelovod
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
14.07.2020.
u 09:09

Razlog puknuća magistralnog cjevovoda je činjenica da se u vrelovodni šaht izlijevaju oborinske vode pomiješane sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, što uzrokuje koroziju i pucanje cijevi

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda u šahtu na Trgu Ivana Meštrovića u Zapruđu, u novozagrebačkim naseljima Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec od 9 sati do kasnih večernjih sati privremeno će biti obustavljena isporuka toplinske energije za pripremu tople vode.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće u što kraćem roku sanira te mole krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.

Razlog puknuća magistralnog cjevovoda je činjenica da se u vrelovodni šaht izlijevaju oborinske vode pomiješane sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, što uzrokuje koroziju i pucanje cijevi, pojasnili su iz HEP Toplinarstva.

HEP-Toplinarstvo je već pokrenulo izradu dokumentacije za projekt modernizacije šahtova, kojim će biti obuhvaćen i šaht na Trgu Ivana Meštrovića, a radovi će se provesti tijekom slijedeće godine, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
boris71
06:21 19.07.2020.

Počelo to često pucat hrđe na sve strane a zaštite nema.

NE
nečešrazbojniče
07:25 15.07.2020.

Opet? Sva sreća pa imamo gradonačelnika koji dela? Valjda sada kada proda sindikalne zgrade imat će novaca za pravo delanje u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije