Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

„Pričajmo pokretom“ - događanje u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2019. i Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“

Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige posvećena je glazbi, a tema je U ritmu čitanja.
29. listopada 2019. u 10:57 219 prikaza
I ja želim čitati!
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/19

Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ Hrvatskoga knjižničarskog društva nastavlja sa svojim aktivnim sudjelovanjem u okviru manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2019. godine posvećenoj glazbi. Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige posvećena je glazbi, a tema je U ritmu čitanja. Mjesec hrvatske knjige trajat će od 15. listopada do 15. studenoga. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

I ja želim čitati! | Autor : Promo Foto: Promo

Nacionalna kampanja „I ja želim čitati!“ ovaj petak je u Nacionalnoj i svučilišnoj knjižnici u Zagrebu organizirala događanje u okviru Mjeseca hrvatske knjige pod nazivom Pričajmo pokretom. Gosti predavači naglasili su u svojim izlaganjima kako pokret koristi u razvoju neverbalnog pamćenja, pomaže u razvoju verbalnog izražavanja te na taj način olakšava učenje. Djeca lakše prihvaćaju gradivo ako tekst koji čitaju ima ritam.

Uvodnu riječ uputila je Željka Miščin, voditeljica Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“ . Gostima se obratila i Dijana Machala, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva. Iz Ministarstva kulture Republike Hrvatske program je pratila Maja Zrnčić. Voditeljica kampanje zahvalila se na dolasku predstavnicima iz Gradske skupštine Grada Zagreba te predstavnici Ureda pravobraniteljice za djecu.

I ja želim čitati! | Autor : Promo Foto: Promo

U programu je sudjelovala logopedinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, Tanja Manović, prof. defektolog – socijalni pedagog iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Larisa Lipovac Navojec, plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja. Održale su stručna predavanja na ovogodišnu temu Kampanje u Mjesecu hrvatske knjige.

Uzvanici i gosti ovog događanja pozdravili su nastup dječje hip hop i break dance skupine „Atomic Dance Factory”. Oni su jedna od najboljih hrvatskih plesnih skupina, a bavi se urbanim plesnim tehnikama (street jazz, hip hop, break dance...). Osnovana je 2003. godine kao dio udruge Vokalno-plesne skupine Radost. Članovi „Atomic dance factory-ja“ višestruki su državni prvaci u kategorijama hip hop-a i break dance-a.

Predstavnici zagrebačkih dječjih vrtića „Iskrica“ i „Budućnost“, osnovne škole „Dr. Ivan Merz“ i osnovne škole „Sveta Klara“ te ostalo stručno osoblje ustanova u sustavu odgoja i obrazovanja pokazale su veliko zanimanje za teme koje je kampanja „I ja želim čitati!“ ovim programom ponudila.

76th Session of the General Assembly at UN Headquarters in New York
PREDSJEDNIK U SAD-U
Stručnjaci o Milanoviću u New Yorku: 'Prvi put u povijesti ovo čujemo, čekali smo 20 godina'
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!