Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogući kandidati

Prgomet, Plenković, Reiner, I. Mrkonjić ili netko izvan stranke?

'26.01.2011., Zagreb - U Novinarskom domu odrzano je predstavljanje kandidata za predsjednika HDZ-a, Drage Prgometa.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/4
07.11.2012.
u 20:00

U HDZ-u za Zagreb pregovaraju i s nekim sportašima, znanstvenicima i ekonomistima

HDZ još nije odlučio tko će biti njegov kandidat za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju i sva imena koja dospijevaju u javnost probni su baloni. Trenutačno je u igri barem pet imena stranačkih ljudi koji dolaze u obzir za tu funkciju, ali čini se da HDZ svog favorita ipak više traži izvan stranke, navodno među poznatim sportašima, znanstvenicima ili ekonomistima.

S tim se ljudima razgovaralo, ali još nema konkretne odluke. Među petero HDZ-ovih kandidata jedna je žena, i to doktorica fizike Ivana Mrkonjić.

Podsjeća na Jasena Mesića

Ta 40-godišnja bivša državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja aktualna je predsjednica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinska grada Zagreba. U stranci je opisuju kao pametnu, zgodnu, smirenu ženu koja “hoće raditi”. Osim što, očito, uživa povjerenje vrha stranke, potpuno je nepoznata široj javnosti. Odluči li HDZ igrati na njezinu kartu obrazovanja i ženstvenosti, morat će je dobro promovirati i učiniti prepoznatljivom široj javnosti. Kruži i priča da bi I. Mrkonjić navodno mogla biti u kombinaciji za dogradonačelnicu, a ne gradonačelnicu. Prema našim informacijama I. Mrkonjić je u užem krugu favorita za gradonačelničku kandidaturu uz Andreja Plenkovića, a u širem su izboru Drago Prgomet i akademik Željko Reiner.

Iako Plenković visoko kotira i kod šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, u toj su stranci procijenili da on dosta podsjeća na njihova kandidata s prošlih lokalnih izbora Jasena Mesića, a ta je priča neslavno završila. Plenković bi mogao privući birače centra, obrazovan je, uglađeni diplomat, ali pitanje je bi li ga prepoznali HDZ-ovi birači. Prema stranačkim istraživanjima zasad uživa podršku samo tri posto birača.

Drago Prgomet, zamjenik predsjednika stranke, iako nije u idiličnim odnosima s vrhom HDZ-a, ipak je u njihovim ozbiljnim kombinacijama u bitki za Zagreb. Za Prgometa bi prema istraživanju glasovalo četiri posto ispitanih, a u HDZ-u smatraju da on nije loš materijal za gradonačelnika. Poznat je liječnik, umjeren u istupima.

Svatko ima svog favorita

Akademika Željka Reinera, čuje se u HDZ-u, navodno gura politički tajnik Tomo Čuljak, ali malo je vjerojatno da će baš on biti službeni kandidat. Svatko iz vodstva ima svog favorita, a među odbačenima nije ni Domagoj Ivan Milošević, ali ni Davor Štern. Nikica Valentić zbog svog zdravlja neće biti kandidat...

>>Bernardića ne muči HDZ, nego Milanovićevi 'odmetnici'

Komentara 20

Avatar pupoljak
pupoljak
20:26 07.11.2012.

Vladimire, nemoj dva put' reći, jer pored Karamarkovog kadra Jadrančica je premija. Ma čak bi i Ivo Sanader, sa brdom optužnica, bio bolji. Jedini je Plenković koji nešto vrijedi, ali njihovom biračkom tijelu to ne bu sjelo u glavu.

BR
bresca
20:29 07.11.2012.

Bilo bi najbolje da od ovih nabrojanih bude Drago Prgomet ali bilo koji od ovih kandidata bit ce sasvim sigurno bolji gradonacelnik od onog zbunjenog Bernardica iz SDP-a, SDP se pokazao ovih godinu dana od kada su na vlasti da ne zasluzuju vise dobiti glasove od građana RH. Odrali su nas PDV-om i ostalim besmislenim porezima koji samo oni podupiru i na kraju ce nas jos oderati porezom na imovinu i to ce nam biti zadnji cavao na lijesu. Plan 21 je jedna velika laz SDP-a samo da bi se dograbili vlasti i uhljebili njihove partijske drugove i drugarice. I jos na kraju jedna poznata kukurikuuuuu

DU
Deleted user
20:39 07.11.2012.

Prgomet, gospodin na mjestu, volio bih da je lijeve orjentacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije