Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Preuzme li Grad prodaju karata, Zagrebparking će dijeliti otkaze

Dobro bi bilo da prodaja karata uđe u nadležnost našeg ureda. Tim novcem bi se mogao znatno popuniti gradski proračun – kaže Davor Jelavić, pročelnik Ureda za promet.
Objava 03. rujna 2010. 12 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 14
 • moshmislit:

  zašto bi proračun grada Zagreba bio taoc kontrolora parkinga--ako netko treba dobiti otkaz - šteta... dobivaju i drugi

  08:59 04. 9. 2010.
 • Blizanac:

  Eh, da: Treba ukloniti i kućice policajaca čuvara postavljene na pločnik uz zid, jer ometaju pješački promet! Ako parkirana vozila moraju ostaviti 1.6 m prostora DO zida, a ne prema cesti, onda ne možemo tolerirati čuvarske kućice uz zid, udaljene ... prikaži još!e od ruba kolnika manje od metra!!!

  09:13 04. 9. 2010.
 • Blizanac:

  Promet u mirovanju (da se stručno izrazim) u gradu Zagrebu, sredstvo je i mjesto brojnih makinacija na štetu građana, a u korist... Iz dana u dan otkrivaju se afere, zloupotrebe, pronevjere, krađe... za koje i vrapci znaju. I nužno je ... prikaži još! HITNo nešto poduzeti! Što? Jedan od generatora problema je Odluka o komunalnom redu iz 2005. godine koja je u izravnoj suprotnosti sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama... Bilo bi mudro od viječnika Gradske skupštine da izmjene tu odluku u dijelu koji određuje kako je u ovom gradu zabranjeno sve što izrjekom nije dozvoljeno - riječ je o parkiranju na javnim površinama - ili da se suoči sa ocjenom Ustavnosti iste... Što će biti ako Ustavni sud potvrdi da je Odluka suprotna Zakonu - neustavna? Tko će vratiti građanima slne novce otete im samovoljom Zagrebparkinga...?

  18:31 03. 9. 2010.
 • chemica:

  Poduzeće u vlasništvu Grada Zagreba će ostati bez prihoda pa je to loše, kaže Mato iz Bosne. Drugi iz Bosne je pak sretan jer će sada on naplaćivati karte pa će time bolje puniti proračun Grada. Ma jel ti Bosanci ... prikaži još! smatraju nas Zagrepčane teškim kretenima pa nas uvjeravaju da u prelijevanju iz šupljeg u prazno može biti ičeg lošeg ili dobrog? Jedan Bosanac je tužan, a drugi presretan. Obojica nas pljačkaju. Nekako me zaboli hoće li obojica sutra riknuti ili završiti u Remetincu. Kako su devedesete izgmizali ispod kamenja, tako će se pod njega lijepo i vratiti.

  19:14 03. 9. 2010.
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  nek se idu plakat zokiju, čačiću! još uvijek nekto misli da bandić nije gazda u zagrebu? ove jeseni će to svima pokazati. a holding...pa sdp je instalirao novu upravu! i sad je samo sdp direktno odgovoran za poslovanje tog poduzeća. ... prikaži još! a posao holding mora izboriti na tržištu. dosta je bilo astronomskih cifri kojeje bandić morao gutati šutke. nek sad holding izgrađuje zlatne wc-e, pa se nek sad milanović iskaže nekom svojom doskočicom! odluka o komunalnom redu je u skladu s novim zakonom o sigurnosti prometa na cestama. a parkiranje na javnim površinama određuje grad. i što je tu sporno?

  19:44 03. 9. 2010.
 • detour:

  i opet, od svih primitivaca u gradskoj upravi zagreba, ovaj je najsiroviji. tu cak ni jelavic ne konkurira.

  20:16 03. 9. 2010.
 • -obrisani-:

  4 prodaju karte,2 tehnička podrška a ostali bi bez 28 000 000 kn.Koliko ih uopće radi u Zg parkingu ?

  20:27 03. 9. 2010.
 • Vito:

  Preuzme li Grad prodaju karata, Zagrebparking će dijeliti otkaze Prvo udijeli otkaz sebi, lopovčino. Tako ćeš poštovati Ustavnu odluku i njezino tumačenje kako kome odgovara.

  06:42 04. 9. 2010.
 • Vito:

  Dijeliti otkaze? Prvo što je u zagrebu potrebo rasformirati \"Holding\". Očito je da su ga napravili isključivo kao pljačkaško uporište. Što su korisnog od tamo zaposlenih građani imali? Prvo je došlo poskupljenje svih komunalija. Obečanje milana bandića je bio da ... prikaži još! da će sve pojeftiniti. Jedino što je pojeftinilo bila je pamet onih koji su ga nakon poskupljenja ponovo izabrali da ih nastavi pljačkati. Drugo što je milan bandić napravio u zajednici s \"holding\"om je packanje po gradskom prometu i obilno naplaćivanje tog packanja. Treće što je napravio je zapošljavanje kontrolnog ureda kji pronalazi rupe u zakonu i zatim ih obrađuje da bi bile sukladne zakonima. Iako je pronalaženje zakonski nepravilnih radnji dužnost svakog građanina prijaviti policiji, USKOK-u i DORH-u. Kontrolni ured je to javno zaobišao i kriminal prijavljivao kriminalcu da ga uskladi sa zakonom. Četvrto što je milan bandić napravio je uništavanje gospodarstva, kako tvornica, tako i srednjih i malih obrtnika te domaćih obiteljskih trgovina grada Zagreba. Peto je što su naši novci, građana Zagreba, dobro napunili novčanike nehrvata. još ih pune. Šesto što ćemo osijetiti desetljeća, nakon što strpamo lopove u zatvor, je prazna blagajna i ogromni dugovi.

  06:57 04. 9. 2010.
 • Blizanac:

  Ako je odluka o komunalnom redu sukladna zakonu, onda neka nadležni obilježe sve površine na kojima je parkiranje dozvoljeno, a kazne sve koji parkiraju na nedopuštenim mjestima, odnosno uklone pogrešno parkirana vozila. U Rockefellerovoj su uklanjali vozila parkirana ISPRED znaka ... prikaži još! o zabrani zaustavljanja i parkiranja, a iza znaka nepropisno parkirana vozila stanara nisu dirali. E, pa kad je tako, onda molim lijepo ukloniti sva vozila iz Grškovićeve, uključujući Mesićevo, pa sve iz Hercegovačke koja je praktično neprohodna, pa sa Ribnjaka... Hajde, navalite! Ako imate muda!

  09:11 04. 9. 2010.
 • vrstudio:

  Od početka rujna Zagrebački Holding d.o.o. ovom podjelom naplačuje nove tarife podijeljenim stanarima na korisnike vozila tvrtki kao i stanarima koji imaju adresu stanovanja i adresu tvrtke u istoj zoni ali koriste vozilo u vlasništvu tvrtke. Cijena je povečana formulom ... prikaži još! x7,27 i postala najskuplja moguća povlaštena parkirna karta obzirom da je moguće porezno odbiti samo 70% troška za vozila pravne osobe koja se koriste i u privatne svrhe, dok je ista cijena za kamion ili vozilo koje nema privatnu svrhu te time nema veze sa stanarima moguće u cijelosti koristiti kao trošak , što će reći jednu od najskupljih stanarskih cijena parkiranja u Europi i šire. Primjera radi 6. mjesečna pretplata na najskuplju amsterdamsku zonu parkiranja za stanara (naravno bez podjela na vlasništvo vozila, jer je stanar i dalje stanar bez obzira na vlasništvo vozila) košta cijelih 182,40- Euro ili prevedeno u kunama 1340.- kn, dok će sada famozni stanari koji živi u centru grada Zagreba, a imali su sreću dobiti vozilo tvrtke na privatno korištenje plačati nevjerojatnih 4800.- kn za isti period, pretpostavljam da su izbačene osobe koje posjeduju vozilo na leasing i ako se vode kao vlasništvo banaka, jer će u protivnom većina stanara grada Zagreba biti neugodno iznenađena.

  21:24 04. 9. 2010.
 • vrstudio:

  Zagrebacki Holding d.o.o. stavio gradjane u podredjeni polozaj podijelom na stanare koji su u vlasnistvu vozila i one koji to nisu

  21:25 04. 9. 2010.
 • julika22:

  hahaha nema nikakvih otkaza i višak ne postoji. taj tobožnji višak može se usmjeriti u druge podružnice,posla ima kao u priči. Čistoća i Zrinjevac jedva stižu obaviti sve poslove koje imaju a toliko toga ima. Ovaj grad je zamazan,zapušten,obrasao u ... prikaži još!u korov i ambroziju.

  22:30 04. 9. 2010.
 • julika22:

  Što reći Kraljeviću nego kako došlo tako ošlo tih 28 milijona kuna. Taj novac je stvoren gradskom odlukom te je potpuno svejedno tko će ga prikupiti,evidentirati sebi u prihod. Eto Mati prilike za dodatna tri pauka,posadu ima još samo pauke ... prikaži još! nabaviti. Nemojte mi reći kako jedna pauk posada ne može mjesečno uprihodovati 50.000kn ili premjestiti 60tak automobila u jednoj smjeni za mjesec dana.

  15:57 05. 9. 2010.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.