Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE

Pretvorio se u putujućeg cirkusanta: Pješačio od Zagreba do mora s ruksakom i žonglerskom opremom

Foto: Cirkorama
1/3
09.02.2024.
u 15:06

Vrlo zanimljiva, duhovita i inspirativna predstava koja narativom gledatelje uvlači u intimu neobičnog putnika i avanturista, istovremeno pozivajući da osvIjestimo vlastite ideje i neke od njih, osobito one naizgled nerealne, ostvarimo te učinimo svoj život autentičnim

"Projekt 4,28 km/h" radiofonična je predstava suvremenog cirkusa koja se temelji na audio dokumentarističkim zapisima autora i izvođača Ratka Bokića. Za realizaciju projekta, ovaj umjetnik upustio se u jedinstvenu avanturu pješačenja od Zagreba do mora, izvodeći predstave po malim mjestima. Ime predstave Projekt 4,28 km/h, inače, označava brzinu ljudskog hoda. Predstava je na rasporedu danas u 20:00 na adresi Park Ribnjak 1.

Kroz predstavu, uz umjetnika-žonglera na sceni, nasnimljeni zvučni zapisi prate njegove stvarne dojmove kojima, kroz razgovor, otkriva unutarnju motivaciju za odlazak pješice na ovaj dalek put.

Ovo je zanimljiva, duhovita i inspirativna predstava koja narativom gledatelje uvlači u intimu neobičnog putnika i avanturista, istovremeno ih pozivajući da osvijeste vlastite ideje i neke od njih, osobito one naizgled nerealne, ostvare te učine svoj život autentičnim.

VEZANI ČLANCI:

– Kada se prepustiš ostvarivanju nematerijalnih želja, život poprima beskrajnu dimenziju. Prije deset godina postojala je želja. Prije godinu dana ona je ostvarena. Ove godine doživljaj i eho tog pothvata uprizoren je u kazališnoj atmosferi – kazao je autor predstave. 

"Projekt 4,28 km/h" autorsko je djelo Ratka Bokića. S ruksakom na leđima i žonglerskom opremom u njemu, autor se pješice uputio iz Zagreba na more. Pretvorio se u putujućeg cirkusanta. Zvuk audio dokumentarca i pokret manipulacije žonglerskim objektom grade višedimenzionalni doživljaj ove predstave, prenoseći istovremeno atmosferu unutarnjeg i vanjskog procesa. Cijena ulaznica je 5 eura. 

Ratko Bokić rođeni je u Zagrepčanin. Od 2000. godine aktivan je na zagrebačkoj nezavisnoj sceni. Surađivao je na projektima koji su promovirali underground kulturu kao što su Underwater overground festival, Ministarstvo Psihodelije, Chillbar. Bio je aktivan član udruge za razvoj kulture Attack. U udruzi Cirkorama je od 2008. godine, jedan je od njenih osnivača i suradnika na brojnim projektima udruge, od kojih su trenutno aktivni Kulturan ulični festival i Kulturni radio, čiji je ujedno i idejni začetnik.

VIDEO: Slatke, masne i fine: Zagrebačke krafne od kojih rastu zazubice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije