Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neoprezni pješak

Prelazio cestu izvan pješačkog prijelaza pa teško stradao

pjesak, nesreca, pjesakinja (1)
Borna Filić/Pixsell
Autori: mšk/VLM, SaM/VLM
09.12.2011.
u 08:45

Muškarac se odlučio na prelazak ceste na za to neobilježenu mjestu i nedovoljno oprezno zbog čega ga je udario vozač osobnog vozila

Ni kočenje koje je ostavilo trag dug čak 15 metara nije spasilo neopreznog pješaka koji je jutros teško stradao na križanju Slavonske avenije sa Savskom cestom kada je na njega naletjelo osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnji vozač.

Muškarac (46) odlučio se na prelazak ceste na za to neobilježenu mjestu i nedovoljno oprezno, zbog čega ga je udario vozač osobnog vozila koje se kretalo prema središtu grada.

Ozlijeđeni pješak prevezen je na liječničku obradu u KB Sveti Duh.

Zbog ove nesreće promet je bio kratko obustavljen, no odvijao se bez većih poteškoća.

Komentara 3

LI
liliZG
09:47 09.12.2011.

..........zbog ovakvih pješaka trebalo bi donijeti zakon da se vozač u takvim slučajevima potpuno oslobađa svake odgovornosti........dosadilo mi je gledati kako bakice i dedeki sa tri štapa pretrčavaju cestu sa tri ili četiri trake, van pješačkih prelaza ili u blizinama pothodnika, pa kad ih čovjek zgodi svi cvile nad njima.......................ja jedino mogu reći jadan vozač, samo mi je njega žao......

ZE
.zeitgeist.
10:06 09.12.2011.

Dovoljno je jednom provest se po gradu autom ili biciklom ili pješice. Automobili redovito prolaze na crveno, pješaci prelaze na crveno ili gdje se sjete, bicikli boze pločnikom i zvone pješacima.... Uz toliki broj policajaca, njih nema na nijedmom raskrižjuu da malo globe prometne prijestupnike. Dovoljno je 15 minuta gledati raskrižje Prisavlja i Savske. Svaki put kada se upali crveno, najmanje dva auto prijeđu preko crvenog po Savskoj sa sjevera. Pješaci, i to u najvećem broju starije osobe stalno prelaze cestu gdje se sjete. Također, na zebri gdje nema semafora, malo tko stane pješaku.

Avatar My Style
My Style
14:53 12.12.2011.

Jedna primedba- u Zagrebu kada pritisnete dugme da vam bude zeleno na pesackom prelazu ono tik-tak traje neverovatno dugo- i po 5-6 minuta (izgleda kao citava vecnost) i nikako da bude zeleno. Mnogi pesaci izgube strpljenje i krenu na crveno. Ne znam zasto je to tako podeseno kao da cekate sledeci tramvaj ili voz??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije