Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavle Kalinić:

'Preko veza mogu nabaviti određenu količinu Pfizera. Nitko nije zainteresiran za tih 500.000 doza'

Zagreb:  Pavle Kalinić  održao konferenciju za medije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
19.04.2021.
u 12:57

Kontaktirao sam Ministarstvo, nitko nije pokazao interes. To će cjepivo završiti negdje drugdje, rekao je Kalinić

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić poslao je građanima letak da se pridruže Civilnoj zaštiti.

“S obzirom da nema vojnog roka, napravili smo letak ‘Zagreb te treba’ i pozivamo ljude, koji polako, ali sigurno ‘kapaju’. Vidjelo se da je to potrebno. Do neki dan bilo je angažirano 25 pripadnika Civilne zaštite koji su pomagali kod cijepljenja na Velesajmu, radili kontrole po šoping centrima, pokušavali održavati red…”,  kazao je Kalinić za N1. Kaže kako mnogi misle da to što radi nije potrebno, no Kalinić tvrdi da jest, sve dokle se ne vrati vojni rok.

Ističe da sustav u RH ne funkcionira, a Vlada nije zainteresirana za probleme i potrebe s kojima se suočava Ured za upravljanje hitnim situacijama.

Rekao je da su, zahvaljujući intervenciji izvana, krajem prošle godine počeli kupovati maske. “Pokojni gradonačelnik me molio da preko svojih veza naručim određenu količinu cjepiva. Određena količina je nabavljena. Grad Zagreb to ne može uvesti, to može samo država. Država cjepivo kupuje direktno od tvornica. Kontaktirao sam Ministarstvo, nitko nije pokazao interes. To će cjepivo završiti negdje drugdje. Da je gradonačelnik živ, sigurno bi već cijepio na Trgu bana Jelačića. Nitko nije zainteresiran za tih 500.000 doza”, rekao je.

Ključne riječi

Komentara 7

GR
gruzija
13:34 19.04.2021.

Preko veze valjda i živimo mučno mi je od takvih izjava

SI
siskic
14:02 19.04.2021.

Ništa zato, nabavi onaj tenk za sebe i društvo iz izraela...

MA
matkopeic
13:29 19.04.2021.

Kaliniću, uzmi tenkić i odjezdi,....završilo je vrijeme ureda za krizne situacije, sada nastupa ured za bolji život Nema predaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije